COVERS

COVERS

ΑΝΟΙΞΗ 2015

ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ 2015

Αγαπητοί φίλοι και φίλες,
Με μια διάθεση να με συνεπαίρνει να γυρίσω πίσω στο παρελθόν και να θυμηθώ, ακούω την λέξη «λιτότητα» που πάντα ηχούσε περίεργα μέσα στο μυαλό μου, μιας και δεν μπορούσα να κατανοήσω τον «λιτό βίο» τον οποίο ζητούσαν οι πολιτικοί, σατίριζαν οι ηθοποιοί και μας το θύμιζε πάντα αστειευόμενος και ποτέ στα σοβαρά ο πατέρας στο σπίτι.
Από παιδάκι στη δεκαετία του ’80 η «λιτότητα» ήταν το hit της χρονιάς. Μια λέξη-φάντασμα που επιβίωνε μέσα στο χρόνο. Η «λιτότητα» κάνει φανερή την παρουσία της και μας επιβάλλεται πλέον με «μνημόνια» που δεν είναι τίποτε άλλο από τις ενυπόγραφες υποσχέσεις ότι οι Έλληνες θα μάθουμε να ζούμε με τα λίγα ή και με το τίποτα αν χρειαστεί.
Οικονομικός επαναπροσδιορισμός, λένε εκείνοι. Ατομικός επαναπροσδιορισμός, λέω εγώ. Κατά τη διάρκεια της ζωής μας, το άτομο που συναναστρεφόμαστε περισσότερο, δεν είναι άλλο από τον ίδιο μας τον εαυτό. Πρόκειται για μία πραγματικότητα τόσο αυτονόητη και κάνουμε σαν να μην το ξέρουμε. Η Αυτογνωσία είναι το κλειδί! Πρόκειται για μία διαδικασία απελευθέρωσης από μία θυματοποιημένη στάση ζωής προς μία περισσότερο ενεργητική και συγχρόνως ευεργετική τόσο για εμάς όσο και για τους άλλους.
Η ευτυχία δεν ήρθε ούτε χθες με τα πολλά λεφτά αλλά ούτε και σήμερα με τα λίγα. Αποδείχθηκε ότι η ευτυχία μας και η αξία μας ως άνθρωποι, δεν εξαρτώνται από το νούμερο που έχουμε στον τραπεζικό μας λογαριασμό. H ευτυχία οφείλεται αποκλειστικά στην αυτογνωσία μας και στην ψυχική μας ισορροπία. Τότε και μόνο, πορευόμαστε προς την αλλαγή που προϋποθέτει αγάπη για τον εαυτό μας και αυτοσεβασμό. Τότε επιλέγουμε να κάνουμε αυτά για τα οποία έχουμε τις κατάλληλες ικανότητες και βρίσκουμε ικανοποίηση χωρίς φόβο και ανασφάλεια. Σήμερα, περισσότερο από άλλοτε, καλούμαστε να επαναπροσδιορίσουμε τον εαυτό μας στο περιβάλλον που ζούμε και να επαναξιολογήσουμε τις σχέσεις μας. Όταν το συνειδητοποιήσουμε, θα είμαστε σε θέση να αποδεχτούμε τον εαυτό μας χωρίς προσποιήσεις. Όσο για το «λιτό βίο», καλύτερα αυτός, παρά ο «βίος αβίωτος»!

Δευτέρα 18 Μαΐου 2015

Κινέζικη αστρολογία - Άνοιξη 2015


ΠΟΝΤΙΚΟΣ
Απρίλιος: Όλοι θα είναι κοντά σας αυτόν τον καιρό, ακόμα και άτομα που έχετε καιρό να συναντήσετε θα εμφανιστούν ξανά και θα έχουν κάτι θετικό για εσάς. Είναι καιρός να υλοποιήσετε και να πάτε τα σχέδιά σας παρακάτω. Η στασιμότητα και η αναβλητικότητα θα φέρουν προβλήματα.
Μάιος: Εάν είστε άντρας, τα αισθηματικά σας ευνοούνται και μπορεί τώρα να προχωρήσετε σε κάποια πολύ σημαντική γνωριμία, εάν είστε γυναίκα, όμως, προσέχετε γιατί μπορεί τώρα να σας σαγηνέψει κάποιος και να μην είναι αυτός που δείχνει. Τα οικονομικά σας ευνοούνται κυρίως σε εργασίες στις οποίες έχετε ήδη αναγνωριστεί. Αποφύγετε τώρα νέα ανοίγματα, αλλά κυνηγήστε τις εργασίες που έχετε αφήσει στη μέση.
Ιούνιος: Ο Ιούνιος είναι πάντα ο μήνας σύγκρουσής σας και ο μήνας που πρέπει να αποφεύγετε ανοίγματα και να αναλαμβάνετε καινούργιες ευθύνες. Είναι όμως ένας πολύ καλός μήνας για να ξεφορτωθείτε κάτι, όπως περιττά κιλά ή να κλείσετε κύκλους που μόνο ενέργεια σας απορροφούν.

ΒΟΔΙ
Απρίλιος: Ο μήνας για εσάς θα είναι μήνας συγκομιδής και είναι σημαντικό τώρα να επιχειρήσετε να αποκτήσετε αυτά που ονειρεύεστε και με τις κατάλληλες κινήσεις τώρα θα λάβετε αυτό που σας αναλογεί. Ασχοληθείτε με τον κήπο και τα φυτά σας, ώστε να ανθίσουν τα σχέδιά σας.
Μάιος: Εάν είχατε κάποιες διενέξεις με φίλους, τώρα θα έρθετε πιο κοντά και οι διαφορές σας θα λυθούν με μια απλή συζήτηση, ωστόσο είναι σημαντικό και εσείς να δείξετε τι σας ενοχλεί. Τα οικονομικά σας όπως και τα επαγγελματικά σας θα παρουσιάσουν άνθιση, εάν και εφόσον τολμήσετε να υλοποιήσετε τώρα πράγματα.
Ιούνιος: Το Άλογο του μήνα είναι το άστρο άνθος της αγάπης για εσάς και μπορεί να σας φέρει πολλή τύχη στα αισθηματικά σας. Εκμεταλλευτείτε το και βγείτε όσο πιο πολύ μπορείτε, γνωρίστε καινούργιο κόσμο και επιδιώξετε τώρα συμφωνίες, ακόμα και επαγγελματικά σημαντικά ραντεβού.

ΤΙΓΡΗΣ
Απρίλιος: Τα ανοίγματα ευνοεί ο μήνας και φαίνεται πως τώρα υπάρχουν όλα τα στοιχεία που περιμένατε για να κάνετε κάποιες κινήσεις και θα υπάρχει στήριξη, ροή και αποτέλεσμα. Μην χάνετε χρόνο λοιπόν και τολμήστε, το μόνο στο οποίο χρειάζεται προσοχή είναι σε ό,τι κάνετε να μην αφήνετε εκκρεμότητες, γιατί ό,τι μείνει τώρα στη μέση, δύσκολα θα επιλυθεί και εύκολα θα βρεθεί μπροστά σας.
Μάιος: Ο μήνας για εσάς είναι μήνας συγκομιδής και είναι η κατάλληλη περίοδος για να συλλέξετε εφόδια, γνώσεις και για να δράσετε. Αποφύγετε μόνο πράγματα που δεν θέλετε να σας απασχολούν για καιρό. Μην ανοίξετε υποθέσεις που δεν θέλετε να τραβήξουν, όπως ιατρικά θέματα ή δικαστήρια.
Ιούνιος: Το Άλογο είναι ο αρχηγός του τριγώνου σας και θα δεχτείτε τώρα βοήθεια σε θέματα προβολής, γι αυτό κινηθείτε και επιδιώξετε να βρίσκεστε με πολύ κόσμο, τυπώστε κάρτες, διαδώστε τα ταλέντα σας και τολμήστε νέες συνεργασίες.

ΛΑΓΟΣ
Απρίλιος: Ο Δράκος του μήνα δεν είναι και ο καλύτερός σας φίλος και το καλύτερο που μπορείτε τώρα να κάνετε είναι να μην αφήνετε μέτωπα ανοιχτά, αλλά μην ανοίγετε και καινούργια. Προσπαθήστε να είστε σαφής και μην αφήσετε τώρα πράγματα να εννοηθούν, γιατί θα υπάρχει αρκετή παρανόηση και μπορεί να δημιουργηθούν παρεξηγήσεις.
Μάιος: Ο μήνας θα σας ωθεί σε ανοίγματα, απλά προσέξετε τον παρορμητισμό σας και ό,τι κι αν κάνετε, αφήστε περιθώρια ελιγμών, όχι γιατί μπορεί να μετανιώσετε για νέες αποφάσεις που θα πάρετε, αλλά περισσότερο γιατί μπορεί να θέλετε να προσεγγίσετε το ίδιο θέμα με πιο σαφή τρόπο και μπορεί να λάβετε χρήσιμες πληροφορίες την τελευταία στιγμή.
Ιούνιος: Ο μήνας θα σας βάλει να κάνετε νέα πράγματα και ίσως κάνετε κάποιες εργασίες που δεν τις έχετε ξανά τολμήσει, αλλά να ανακαλύψετε τελικά και κάποια κρυμμένα ταλέντα σας. Ασχοληθείτε με επαγγελματικά θέματα γιατί η καριέρα σας είναι αυτή που τώρα θα έχει εύνοια.

ΔΡΑΚΟΣ
Απρίλιος: Προσπαθήστε να ρίξετε τους τόνους και να γλυκάνετε λίγο, γιατί μπορεί με τον τρόπο σας να απομακρύνετε από κοντά σας δικούς σας ανθρώπους. Στάσιμα θα είναι τα οικονομικά σας, ασχοληθείτε περισσότερο με τη δημιουργία νέων πηγών εσόδου που θα αποφέρουν αργότερα, μην δημιουργήσετε όμως τώρα νέα έξοδα.
Μάιος: Τα αισθηματικά ευνοούνται όπως και οι ευχάριστες επαφές με φίλους και συγγενείς. Επιδιώξετε συναντήσεις και εξόδους με παρέες που ανανεώνουν την διάθεσή σας. Ο μήνας ευνοεί τις οικονομικές ρυθμίσεις και τη διαγραφή χρεών. Γενικά υπάρχει εύνοια στο να κλείσετε οικονομικές τρύπες. Στην εργασία χρειάζεται να γίνουν επίσης περικοπές και αποφυγή εξόδων, όπως και να βρεθούν πιο οικονομικές λύσεις.
Ιούνιος: Το Άλογο είναι του απέναντι τριγώνου και μπορεί η φωτιά του να φαίνεται ότι σας στηρίζει αλλά περισσότερο προσπαθεί να σας παραπλανήσει και να σας βάλει σε μπελάδες, γι’ αυτό έχετε το νου σας και τα μάτια σας δεκατέσσερα για κρυφές και καλά καμουφλαρισμένες παγίδες.

ΦΙΔΙ
Απρίλιος: Ο μήνας του Δράκου ευνοεί για εσάς τα ξεκαθαρίσματα, ενώ πράγματα που σας απασχολούν καιρό μπορούν τώρα να λυθούν, όπως και εάν κάπου δεν γνωρίζετε τι ακριβώς συμβαίνει, μπορεί τώρα να εμφανιστούν τα κατάλληλα στοιχεία που θα σας δώσουν απαντήσεις. Ευνοούνται και θέματα υγείας, εάν υπάρχει κάποιο χρόνιο πρόβλημα, αναζητήστε τώρα καινούργια θεραπεία.
Μάιος: Ο μήνας ευνοεί την δημιουργία και τα νέα ξεκινήματα ακόμα και σε άγνωστα ή πρωτοποριακά αντικείμενα που δεν έχετε ξανά ασχοληθεί. Προσπαθήστε τώρα να προβάλετε τα δημιουργικά ταλέντα σας και να υλοποιήσετε στόχους, επιδιώκοντας πάντα να παραμείνετε σε μια ροή και να μην βρίσκεστε πότε εδώ και πότε εκεί. Η στόχευση είναι πολύ σημαντική τώρα.
Ιούνιος: Ανταγωνισμό σας φέρνει ο μήνας αλλά και την ευκαιρία να εκφράσετε κάποια κρυφά συναισθήματα. Συνήθως αυτό που βοηθάει σε αυτές τις συγκυρίες είναι να δείτε κάποια έντονη ταινία που μπορεί να σας ξεκλειδώσει ή να δεχτείτε νέα ερεθίσματα από επισκέψεις σε μουσεία ή χώρους τέχνης.

ΑΛΟΓΟ
Απρίλιος: Εμπόδια σας φέρνει ο μήνας και είναι ο κατάλληλος καιρός να επανεξετάσατε κάποιες καταστάσεις πριν προχωρήσετε στην υλοποίησή τους, γιατί τώρα θα μπορέσετε να δείτε τα πράγματα από άλλη οπτική γωνία και να καλύψετε θέματα που δεν είχατε υπολογίσει. Ενεργήστε με πολλή σύνεση, τώρα που μπορούν να κινητοποιηθούν σημαντικές αλλαγές.
Μάιος: Ο μήνας προσφέρεται για ξεκαθαρίσματα, ιατρικές εξετάσεις και γενικά για να μετρήσετε τις δυνατότητές σας και να κινηθείτε σύμφωνα με αυτές. Το έτος σας ευνοεί και ο μήνας σας ωθεί να κάνετε καινούργιες κινήσεις, δράστε με πρωτότυπο τρόπο και εξερευνήστε νέα πράγματα, επισκεφτείτε νέα μέρη που θα σας ανοίξουν τους ορίζοντες και θα σας φέρουν νέες ιδέες.
Ιούνιος: Πάντα ο Ιούνιος είναι μήνας φιλικός και οι φιλίες που τώρα δημιουργούνται δύσκολα χαλάνε, ενώ πάντα έχουν κάτι καλό να δώσουν. Το μόνο που πρέπει τώρα να προσέχετε είναι το έντονο πάθος που μπορεί να οδηγήσει σε ουτοπίες.

ΠΡΟΒΑΤΟ
Απρίλιος: Ο Δράκος για εσάς είναι ο μήνας εκπλήρωσης και πρέπει τώρα να προσπαθήσετε να τελειώσετε πράγματα που έχετε αφήσει στη μέση και να επιδιώξετε την υλοποίηση σχεδίων, όμως ο μήνας δεν ευνοεί τα νέα ξεκινήματα, πρέπει λοιπόν να τελειοποιήσετε πράγματα που έχετε ήδη στα σκαριά. Υπάρχει και ο κίνδυνος για κάτι που δεν θα ολοκληρωθεί τώρα, να μείνει για πάντα ημιτελές.
Μάιος: Το φίδι του μήνα, σας ενισχύει σε θέματα υγείας, όμως σας πιέζει σε ηθικά ζητήματα και μπορεί τώρα να βρεθείτε σε κάποιο δίλημμα για το εάν πρέπει ή όχι να μιλήσετε για κάτι που θα πέσει στην αντίληψή σας. Κάντε αυτό που θα σας φέρει ηρεμία χωρίς να πάρετε θέση και επικεντρωθείτε στα δικά σας ζητήματα, που τώρα μπορούν να μπουν σε μια ροή εάν ασχοληθείτε μαζί τους.
Ιούνιος: Το Άλογο είναι ο καλύτερός σας φίλος και αν περιμένατε την κατάλληλη στιγμή για να δράσετε, μην αφήσετε αυτόν τον μήνα να πάει χαμένο, τολμήστε να ξεκινήσετε κάτι καινούργιο και κυνηγήστε κάποιο όνειρο που τώρα μπορεί να πραγματοποιηθεί πιο εύκολα.
 
ΠΙΘΗΚΟΣ
Απρίλιος: Τα αισθηματικά σας ευνοούνται, όπως ευνοούνται και οι σοβαρές συζητήσεις. Λύστε θέματα που σας απασχολούν και κάντε τη σχέση σας πιο όμορφη χωρίς να υπάρχουν πράγματα ανάμεσά σας. Αυτόν τον καιρό ευνοούνται οι δημόσιες σχέσεις και οι νέες συνεργασίες, όπως και η διαφήμιση.
Μάιος: Το Φίδι του μήνα είναι ο καλύτερός σας φίλος και αυτό που σας φέρνει είναι αρμονία σε όλα, γι αυτό προσπαθήστε τώρα να διευθετήσετε πράγματα, να έρθετε σε επαφή με κόσμο και να επιδιώξετε σημαντικές συναντήσεις. Ο μήνας αρμονίας που είναι για εσάς ο Μάιος θεωρείται μήνας Γάμου όπου μπορούν να πραγματοποιηθούν ισχυρές συμφωνίες.
Ιούνιος: Η φωτιά του Αλόγου σας καίει όπως το φλόγιστρο το μέταλλο που το διαμορφώνει και από απλό μέταλλο το μετατρέπει σε κόσμημα, αφήστε λοιπόν τώρα τα δύσκολα εγχειρήματα και καλλιεργηθείτε διαβάζοντας ή παρακολουθώντας κάποιο σεμινάριο ή μαθήματα.

ΠΕΤΕΙΝΟΣ
Απρίλιος: Ο Δράκος είναι ο καλύτερός σας φίλος και θα σας βοηθήσει να βάλετε σε σειρά κάποια πράγματα που νιώθετε ότι έχετε χάσει τον έλεγχο. Αυτή είναι η καλύτερη εποχή για προγραμματισμό και για να καταστρώσετε σχέδια, ακόμα και το ξεκίνημα δίαιτας ευνοείται τώρα, αλλά δεν ευνοείται η αστάθεια και η μη τήρηση των σχεδίων. Ό,τι αποφασίσετε τώρα θα πρέπει να το στηρίξετε.
Μάιος: Τα αισθηματικά σας ευνοούνται και δεν αποκλείεται και κάποιος κεραυνοβόλος έρωτας ή μια σχέση να εξελιχθεί με μεγάλη ταχύτητα. Κάντε πράγματα καινούργια για τη δουλειά σας και μην στηρίζεστε σε παλιές συνταγές.
Ιούνιος: Το Άλογο φαίνεται ότι σας καίει αλλά είναι και ο δικός σας ανθός της αγάπης κι εάν είστε μόνοι, σας φέρνει σύντροφο ή εάν είστε δεσμευμένοι σας φέρνει όμορφες αισθηματικές στιγμές. Προσπαθήστε να περάσετε όσο πιο καλά μπορείτε, προσέχετε μόνο να μην εμπλακείτε σε σκάνδαλο.

ΣΚΥΛΟΣ
Απρίλιος: Εκρηκτικός θα είναι ο μήνας στις σχέσεις σας, ρίξτε τους τόνους και αποφύγετε καβγάδες που τώρα δεν θα οδηγήσουν πουθενά. Τα οικονομικά σας ίσως είναι ο μόνος τομέας που σας ευνοεί αυτόν τον μήνα, χωρίς να πάρετε τώρα καινούργια ρίσκα, ασχοληθείτε περισσότερο με την καριέρα και την προσπάθεια να αυξήσετε το εισόδημά σας.
Μάιος: Ο μήνας ευνοεί θέματα υγείας και ομορφιάς, εάν θέλετε να κάνετε κάποια αλλαγή τολμήστε την τώρα. Ακόμα και το ξεκίνημα μιας δίαιτας τώρα μπορεί να αποδώσει καλύτερα και να μην σας φανεί και τόσο δύσκολη. Ανανεώστε και το χώρο σας κάνοντας μικρές διακοσμητικές αλλαγές, ταξιδέψτε σε νέα μέρη και γραφτείτε σε κάποιο γυμναστήριο. Η επαφή με νέο κόσμο θα φέρει νέα ερεθίσματα και θα σας κάνει να δείτε τα πράγματα με άλλο μάτι.
Ιούνιος: Το Άλογο είναι ο αρχηγός και του δικού σας τριγώνου και θα σας δώσει μια ώθηση να βγάλετε τα ταλέντα σας στη φορά και ίσως τώρα ανακαλύψετε κάτι πολύ καλό και χρήσιμο που ήταν στην κατοχή σας αλλά το αγνοούσατε.

ΧΟΙΡΟΣ
Απρίλιος: Ο μήνας του Δράκου κρύβει για εσάς κινδύνους και καλό είναι να μην πάρετε τώρα σημαντικές αποφάσεις. Προσέχετε γιατί όσο δελεαστικές και να είναι οι ευκαιρίες που θα παρουσιαστούν μπορεί να κρύβουν αόρατες παγίδες και κυρίως αυτό που χρειάζεται προσοχή είναι τα εμπόδια που παρουσιάζονται τα οποία μπορεί και αυτά να είναι παγίδες για να σας παραπλανήσουν.
Μάιος: Ρίξτε τους τόνους γιατί οι τσακωμοί και οι διαφωνίες τώρα δεν θα οδηγήσουν σε καλά αποτελέσματα. Τα οικονομικά σας είναι ο καλύτερος τομέας που ευνοείται, αυτόν τον καιρό όμως και εδώ χρειάζεται προσοχή γιατί τα καινούργια παράτολμα σχέδια δεν ευνοούνται, αλλά τα χρήματα έρχονται από παλιές γνώριμες πηγές.
Ιούνιος: Ένα πράγμα σας φέρνει εσάς το Άλογο και αυτό είναι κέρδη. Επιδιώξετε επαγγελματικές συναντήσεις, προωθήστε τα σχέδιά σας, οργανωθείτε ώστε να μην πάει καμιά μέρα χαμένη. Ακόμα και νέα ξεκινήματα ευνοούνται τώρα, όπως και το άνοιγμα καταστήματος ή γραφείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου