COVERS

COVERS

ΑΝΟΙΞΗ 2015

ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ 2015

Αγαπητοί φίλοι και φίλες,
Με μια διάθεση να με συνεπαίρνει να γυρίσω πίσω στο παρελθόν και να θυμηθώ, ακούω την λέξη «λιτότητα» που πάντα ηχούσε περίεργα μέσα στο μυαλό μου, μιας και δεν μπορούσα να κατανοήσω τον «λιτό βίο» τον οποίο ζητούσαν οι πολιτικοί, σατίριζαν οι ηθοποιοί και μας το θύμιζε πάντα αστειευόμενος και ποτέ στα σοβαρά ο πατέρας στο σπίτι.
Από παιδάκι στη δεκαετία του ’80 η «λιτότητα» ήταν το hit της χρονιάς. Μια λέξη-φάντασμα που επιβίωνε μέσα στο χρόνο. Η «λιτότητα» κάνει φανερή την παρουσία της και μας επιβάλλεται πλέον με «μνημόνια» που δεν είναι τίποτε άλλο από τις ενυπόγραφες υποσχέσεις ότι οι Έλληνες θα μάθουμε να ζούμε με τα λίγα ή και με το τίποτα αν χρειαστεί.
Οικονομικός επαναπροσδιορισμός, λένε εκείνοι. Ατομικός επαναπροσδιορισμός, λέω εγώ. Κατά τη διάρκεια της ζωής μας, το άτομο που συναναστρεφόμαστε περισσότερο, δεν είναι άλλο από τον ίδιο μας τον εαυτό. Πρόκειται για μία πραγματικότητα τόσο αυτονόητη και κάνουμε σαν να μην το ξέρουμε. Η Αυτογνωσία είναι το κλειδί! Πρόκειται για μία διαδικασία απελευθέρωσης από μία θυματοποιημένη στάση ζωής προς μία περισσότερο ενεργητική και συγχρόνως ευεργετική τόσο για εμάς όσο και για τους άλλους.
Η ευτυχία δεν ήρθε ούτε χθες με τα πολλά λεφτά αλλά ούτε και σήμερα με τα λίγα. Αποδείχθηκε ότι η ευτυχία μας και η αξία μας ως άνθρωποι, δεν εξαρτώνται από το νούμερο που έχουμε στον τραπεζικό μας λογαριασμό. H ευτυχία οφείλεται αποκλειστικά στην αυτογνωσία μας και στην ψυχική μας ισορροπία. Τότε και μόνο, πορευόμαστε προς την αλλαγή που προϋποθέτει αγάπη για τον εαυτό μας και αυτοσεβασμό. Τότε επιλέγουμε να κάνουμε αυτά για τα οποία έχουμε τις κατάλληλες ικανότητες και βρίσκουμε ικανοποίηση χωρίς φόβο και ανασφάλεια. Σήμερα, περισσότερο από άλλοτε, καλούμαστε να επαναπροσδιορίσουμε τον εαυτό μας στο περιβάλλον που ζούμε και να επαναξιολογήσουμε τις σχέσεις μας. Όταν το συνειδητοποιήσουμε, θα είμαστε σε θέση να αποδεχτούμε τον εαυτό μας χωρίς προσποιήσεις. Όσο για το «λιτό βίο», καλύτερα αυτός, παρά ο «βίος αβίωτος»!

Δευτέρα 11 Μαΐου 2015

Fashion is my game

Επιμέλεια: Φανή Μαρή
www.breakevenlondon.co.uk

Silky Spring
Καλωσορίστε την Άνοιξη με -όπως είναι φυσικό- πιο ελαφριά ρούχα, ενδιαφέρουσες διαφάνειες, περίεργα κοψίματα, σακάκια, καπέλα και σανδάλια σε γήινους τόνους, όπως μπεζ, λαδί, καφέ. Το μετάξι δίνει μια αέρινη σιλουέτα και σας απαλλάσσει από την ζέστη που κάνει την εμφάνισή της. Δείτε τι προτείνουν οι σχεδιαστές σε Νέα Υόρκη, Λονδίνο, Παρίσι και Μιλάνο για την περίοδο Άνοιξη/Καλοκαίρι 2015.

ΦΑΡΔΙΑ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙΑ
Το είδαμε:
Victoria Beckham, Alberta Ferretti, House of Holland, Mary Katrantzou, Chanel, Acne Studios, Balmain, Kenzo, Gucci.
Πώς να το φορέσετε: Με κάτι στενό από πάνω για να μην υπάρχει όγκος σε πολλά σημεία. Ένα crop στενό μπλουζάκι με στάμπα ή παγιέτες για το βράδυ ή με ένα κλασικό άσπρο πουκάμισο για την δουλειά μαζί με κάποιο βραχιόλι και μεγάλο κολιέ.

ΔΙΑΦΑΝΕΙΕΣ
Το είδαμε: Alexander Wang, Alberta Ferretti, BCBG Max Azria, Marchesa, Alexander McQueen, Erdem, Christopher Kane, Christopher Raeburn, Marios Schwab, Mary Katrantzou, Simone Rocha, Louis Vuitton, Acne Studios, Balmain, Balenciaga, Kenzo, Dolce&Gabbana, Gucci.
Πώς να το φορέσετε: Μπορείτε να διαλέξετε ένα ημιδιάφανο πουκάμισο ή μπλουζάκι, με ένα ωραίο δαντελωτό σουτιέν από μέσα και τζιν ή παντελόνα. Αλλιώς σε φόρεμα που έχει διαφάνειες στα μανίκια ή στο τελείωμά του.

ΑΕΡΙΝΑ ΦΟΡΕΜΑΤΑ
Το είδαμε: Alberta Ferretti, BCBG Max Azria, Christopher Raeburn, Louis Vuitton, Lanvin, Isabel Marant, Kenzo, Gucci.
Πώς να το φορέσετε: Μαζί με τον καλύτερο καιρό έρχονται και τα ελαφριά, αέρινα φορέματα σε παστέλ αλλά και έντονα χρώματα. Το μάκρος είναι δική σας υπόθεση και ίσως τα κοντύτερα φορέματα ταιριάζουν καλύτερα σε βραδινές εξόδους ώστε να μην υπάρχει φόβος να πατήσει κάποιος το φόρεμά σας! Συνδυασμένα με τακούνια ή σανδάλια, ένα τζιν μπουφάν και φλοράλ μαντίλι στα μαλλιά.

ΨΗΛΑ ΔΕΤΑ ΣΑΝΔΑΛΙΑ
Το είδαμε: Rodarte, Alberta Ferretti, Hugo Boss, Alexander McQueen, Valentino, Chloe.
Πώς να το φορέσετε: Τα σανδάλια μονομάχου κάνουν και πάλι την εμφάνιση τους. Είναι κάτι που δεν αρέσει σε όλους, αλλά στην πραγματικότητα είναι αρκετά εύκολο να φορεθούν. Συνδυάστε τα με τζιν σορτσάκι ή φούστα, ή με ένα φόρεμα μέχρι το γόνατο.

ΔΑΝΤΕΛΑ
Το είδαμε: Alexander McQueen, Erdem, House of Holland, Topshop Unique, Mary Katrantzou, Preen by Thornton Bregazzi, Giambattista Valli, Valentino, Dolce & Gabbana, Gucci, Roberto Cavalli, Oscar de la Renta.
Πώς να το φορέσετε: Οι δαντελένιες μπλούζες και φορέματα είναι ιδανικές για τα ανοιξιάτικα βράδια, συνδυασμένα με ένα μεγάλο μαντίλι πάνω στους ώμους σας και μπαλαρίνες ή σανδάλια. Μπορείτε επίσης να βάλετε φόρεμα που σε μερικά σημεία του μόνο έχει δαντέλα, στα μανίκια παραδείγματος χάριν για αντίθεση.


ΚΟΨΙΜΑΤΑ
Το είδαμε: Alexander Wang, Victoria Beckham, Alexander McQueen, J.W. Anderson, Christopher Kane, Marios Schwab, Mary Katrantzou.
Πώς να το φορέσετε: Ίσως δεν κάνει για το γραφείο, αλλά τα περίεργα κοψίματα που είδαμε σε μπλούζες, σακάκια και φορέματα είναι ό,τι πρέπει για μια βραδινή έξοδο. Ένα μαύρο ή άσπρο φόρεμα με κομμένα σε σημεία μανίκια με χρυσά αξεσουάρ και ένα ζευγάρι πλατφόρμες και είστε έτοιμες!

ΓΗΙΝΑ ΧΡΩΜΑΤΑ
Το είδαμε: Victoria Beckham, Alberta Ferretti, Marios Schwab, Mary Katrantzou, Dior, Sonia Rykiel, Acne Studios, Isabel Marant, Bottega Veneta, Gucci, Salvatore Ferragamo.
Πώς να το φορέσετε: Τα γήινα χρώματα βοηθάνε στο να μεταφερθούμε απ’ τα μουντά και σκούρα χρώματα του χειμώνα σε κάτι πιο ελαφρύ και ανεβαστικό. Το λαδί επικρατεί και φέτος και ταιριάζει πολύ καλά σε ψηλόμεσα παντελόνια, πουκάμισα και ελαφριά μπουφάν με στρατιωτικό χαρακτήρα. Ταιριάζουν πολύ ωραία με τζιν χρώματα και ανοιχτό γκρι.

ΚΑΠΕΛΑ
Το είδαμε: Rosie Assoulin, Donna Karan, Thom Browne, J.W. Anderson, Sibling, Burberry Prorsum, Saint Laurent, Chanel
Πώς να το φορέσετε: Τα καπέλα δεν είναι μόνο για τον ήλιο και ίσα ίσα δίνουν εξαιρετικό αέρα σε οποιοδήποτε σύνολο. Μπορούν να φορεθούν με παντελόνι και σακάκι, με μακρύ φόρεμα και κιμονό και ανανεώνουν μέχρι και τον πολύ απλό συνδυασμό τζιν-λευκό μπλουζάκι. Υπάρχουν πολλές επιλογές σε σχήματα; στρογγυλά και ίσια, πιο τριγωνικά και διαλέξτε αυτό που σας ταιριάζει καλύτερα. Δοκιμάστε το!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου