COVERS

COVERS

ΑΝΟΙΞΗ 2015

ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ 2015

Αγαπητοί φίλοι και φίλες,
Με μια διάθεση να με συνεπαίρνει να γυρίσω πίσω στο παρελθόν και να θυμηθώ, ακούω την λέξη «λιτότητα» που πάντα ηχούσε περίεργα μέσα στο μυαλό μου, μιας και δεν μπορούσα να κατανοήσω τον «λιτό βίο» τον οποίο ζητούσαν οι πολιτικοί, σατίριζαν οι ηθοποιοί και μας το θύμιζε πάντα αστειευόμενος και ποτέ στα σοβαρά ο πατέρας στο σπίτι.
Από παιδάκι στη δεκαετία του ’80 η «λιτότητα» ήταν το hit της χρονιάς. Μια λέξη-φάντασμα που επιβίωνε μέσα στο χρόνο. Η «λιτότητα» κάνει φανερή την παρουσία της και μας επιβάλλεται πλέον με «μνημόνια» που δεν είναι τίποτε άλλο από τις ενυπόγραφες υποσχέσεις ότι οι Έλληνες θα μάθουμε να ζούμε με τα λίγα ή και με το τίποτα αν χρειαστεί.
Οικονομικός επαναπροσδιορισμός, λένε εκείνοι. Ατομικός επαναπροσδιορισμός, λέω εγώ. Κατά τη διάρκεια της ζωής μας, το άτομο που συναναστρεφόμαστε περισσότερο, δεν είναι άλλο από τον ίδιο μας τον εαυτό. Πρόκειται για μία πραγματικότητα τόσο αυτονόητη και κάνουμε σαν να μην το ξέρουμε. Η Αυτογνωσία είναι το κλειδί! Πρόκειται για μία διαδικασία απελευθέρωσης από μία θυματοποιημένη στάση ζωής προς μία περισσότερο ενεργητική και συγχρόνως ευεργετική τόσο για εμάς όσο και για τους άλλους.
Η ευτυχία δεν ήρθε ούτε χθες με τα πολλά λεφτά αλλά ούτε και σήμερα με τα λίγα. Αποδείχθηκε ότι η ευτυχία μας και η αξία μας ως άνθρωποι, δεν εξαρτώνται από το νούμερο που έχουμε στον τραπεζικό μας λογαριασμό. H ευτυχία οφείλεται αποκλειστικά στην αυτογνωσία μας και στην ψυχική μας ισορροπία. Τότε και μόνο, πορευόμαστε προς την αλλαγή που προϋποθέτει αγάπη για τον εαυτό μας και αυτοσεβασμό. Τότε επιλέγουμε να κάνουμε αυτά για τα οποία έχουμε τις κατάλληλες ικανότητες και βρίσκουμε ικανοποίηση χωρίς φόβο και ανασφάλεια. Σήμερα, περισσότερο από άλλοτε, καλούμαστε να επαναπροσδιορίσουμε τον εαυτό μας στο περιβάλλον που ζούμε και να επαναξιολογήσουμε τις σχέσεις μας. Όταν το συνειδητοποιήσουμε, θα είμαστε σε θέση να αποδεχτούμε τον εαυτό μας χωρίς προσποιήσεις. Όσο για το «λιτό βίο», καλύτερα αυτός, παρά ο «βίος αβίωτος»!

Δευτέρα 18 Μαΐου 2015

Ζεράρ Καραβάνης - Ο κοσμηματοπώλης Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κηφισιάς

«Να γίνει η Κηφισιά πάλι ο πρώτος προορισμός αγοράς»

O Ζεράρ Καραβάνης γεννήθηκε στις 22 Μαρτίου 1972, στην Αθήνα. Αφού αποφοίτησε από την Ιονίδιο Σχολή του Πειραιά το 1989, συνέχισε με ανώτατες σπουδές στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου στη Μυτιλήνη, στο τμήμα Περιβάλλοντος. Γρήγορα τον κέρδισε η μεγάλη του αγάπη, το κόσμημα. Μέχρι το 2006 εργάστηκε σε γνωστό κοσμηματοπωλείο της Αθήνας, οπότε κι αποχώρησε για να ανοίξει με τον δίδυμο αδελφό του το πρώτο τους κατάστημα στην Γλυφάδα, το ZERTEO. Τρία χρόνια αργότερα άνοιξε και το δεύτερο ZERTEO στην Κηφισιά, περιοχή που τόσο αγαπά. Γι’ αυτό κιόλας, αποφάσισε να ασχοληθεί ενεργά με αυτήν την αγορά και να προσφέρει τις γνώσεις και τις υπηρεσίες του για το κοινό καλό. Ο Ζεράρ είναι παντρεμένος με την Περούζ Πέγκυ Παπαζιάν κι έχουν μαζί δύο αγόρια, τον Αρμάν, εννεά χρονών και τον Αλμπέρ, έξι.

 

Kύριε Ζεράρ, αναλαμβάνετε προεδρία σε μια πολύ κρίσιμη περίοδο. Ποιες θα είναι οι προτεραιότητές σας;
Διανύουμε πραγματικά μια πολύ κρίσιμη περίοδο, όπου όλες οι εμπορικές δραστηριότητες απαιτούν ψυχικά και οικονομικά αποθέματα. Καταλαβαίνω πλήρως την κατάσταση και με αυτά τα δεδομένα πορεύομαι τόσο εγώ όσο και οι άλλοι επιχειρηματίες της πόλης. Μεταξύ πολλών άλλων, θα δώσω προτεραιότητα και θα συνεργαστούμε στενά και με τη δημοτική αρχή για μια κατ’ αρχήν καθαρή και καλαίσθητη πόλη με εύκολη πρόσβαση και οικονομική στάθμευση για τους επισκέπτες του εμπορικού μας κέντρου. Η προσωπική επαφή και η ανάπτυξη διαλόγου και συνεργασίας με τους εμπόρους και τους καταστηματάρχες θα δώσει αποτελέσματα. Είναι εποχές για συμμαχίες και ενότητα. Τα αποτελέσματα αυτής της ενότητας θα δώσουν προνόμια για τους Κηφισιώτες και γενικά για τους κατοίκους των Βορείων προαστίων.

Ποιο είναι το «όραμά» σας για το εμπορικό κέντρο της πόλης;
Έχουμε την τύχη να λειτουργούμε σε μία από τις πιο ωραίες αγορές της Ελλάδας. Θα δουλέψουμε λοιπόν σε συνεργασία με τη νέα δημοτική αρχή, ώστε να μπορέσουμε να διατηρήσουμε αυτήν την πόλη καθαρή, όμορφη και προσελκύσιμη, προκειμένου να κερδίσει όσο το δυνατόν περισσότερο αγοραστικό κοινό. Θα πρέπει η Κηφισιά να ξανααγαπηθεί από τους ίδιους τους Κηφισιώτες κατ’ αρχήν και στη συνέχεια από όλες τις άλλες πιθανές αγοραστικές ομάδες. Θα ήθελα να γίνει και πάλι η Κηφισιά ο Νο 1 τόπος προορισμού αγορών.

Πώς σκέφτεστε να φέρετε κοντά τους εμπόρους που έχουν χάσει την εμπιστοσύνη στα συλλογικά όργανα:
Πιστεύω στην δύναμη της ομάδας! Με διάλογο και συνεργασία μπορούμε να δούμε ποιο είναι το κοινό συμφέρον και να δουλέψουμε προς αυτήν την κατεύθυνση.
Μόλις αρχίσουν οι έμποροι της ομορφότερης αγοράς της Ελλάδας (θα το λέω συνέχεια σε όλη μου τη θητεία αυτό) να βλέπουν κάποια αποτελέσματα θα τους κερδίσουμε ξανά. Θα προσπαθήσω να έρθω εγώ προσωπικά σε επαφή με τους περισσότερους.

«Οpen mall» παραμένει η ιδέα και πότε θα ξεκινήσει η υλοποίηση;
Η ιδέα του open mall στην Κηφισιά είναι πρωτοποριακή! Εννοείται ότι θα δουλέψουμε πάνω σε αυτό το κομμάτι μαζί με την δημαρχιακή αρχή εντατικότατα.

Σας ευχόμαστε καλή επιτυχία στο έργο σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου