COVERS

COVERS

ΑΝΟΙΞΗ 2015

ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ 2015

Αγαπητοί φίλοι και φίλες,
Με μια διάθεση να με συνεπαίρνει να γυρίσω πίσω στο παρελθόν και να θυμηθώ, ακούω την λέξη «λιτότητα» που πάντα ηχούσε περίεργα μέσα στο μυαλό μου, μιας και δεν μπορούσα να κατανοήσω τον «λιτό βίο» τον οποίο ζητούσαν οι πολιτικοί, σατίριζαν οι ηθοποιοί και μας το θύμιζε πάντα αστειευόμενος και ποτέ στα σοβαρά ο πατέρας στο σπίτι.
Από παιδάκι στη δεκαετία του ’80 η «λιτότητα» ήταν το hit της χρονιάς. Μια λέξη-φάντασμα που επιβίωνε μέσα στο χρόνο. Η «λιτότητα» κάνει φανερή την παρουσία της και μας επιβάλλεται πλέον με «μνημόνια» που δεν είναι τίποτε άλλο από τις ενυπόγραφες υποσχέσεις ότι οι Έλληνες θα μάθουμε να ζούμε με τα λίγα ή και με το τίποτα αν χρειαστεί.
Οικονομικός επαναπροσδιορισμός, λένε εκείνοι. Ατομικός επαναπροσδιορισμός, λέω εγώ. Κατά τη διάρκεια της ζωής μας, το άτομο που συναναστρεφόμαστε περισσότερο, δεν είναι άλλο από τον ίδιο μας τον εαυτό. Πρόκειται για μία πραγματικότητα τόσο αυτονόητη και κάνουμε σαν να μην το ξέρουμε. Η Αυτογνωσία είναι το κλειδί! Πρόκειται για μία διαδικασία απελευθέρωσης από μία θυματοποιημένη στάση ζωής προς μία περισσότερο ενεργητική και συγχρόνως ευεργετική τόσο για εμάς όσο και για τους άλλους.
Η ευτυχία δεν ήρθε ούτε χθες με τα πολλά λεφτά αλλά ούτε και σήμερα με τα λίγα. Αποδείχθηκε ότι η ευτυχία μας και η αξία μας ως άνθρωποι, δεν εξαρτώνται από το νούμερο που έχουμε στον τραπεζικό μας λογαριασμό. H ευτυχία οφείλεται αποκλειστικά στην αυτογνωσία μας και στην ψυχική μας ισορροπία. Τότε και μόνο, πορευόμαστε προς την αλλαγή που προϋποθέτει αγάπη για τον εαυτό μας και αυτοσεβασμό. Τότε επιλέγουμε να κάνουμε αυτά για τα οποία έχουμε τις κατάλληλες ικανότητες και βρίσκουμε ικανοποίηση χωρίς φόβο και ανασφάλεια. Σήμερα, περισσότερο από άλλοτε, καλούμαστε να επαναπροσδιορίσουμε τον εαυτό μας στο περιβάλλον που ζούμε και να επαναξιολογήσουμε τις σχέσεις μας. Όταν το συνειδητοποιήσουμε, θα είμαστε σε θέση να αποδεχτούμε τον εαυτό μας χωρίς προσποιήσεις. Όσο για το «λιτό βίο», καλύτερα αυτός, παρά ο «βίος αβίωτος»!

Τρίτη 23 Δεκεμβρίου 2014

Αστρολογία - Προβλέψεις για το 2015 - Η χρονιά του ξύλινου προβάτου

από την Μαρία Κόντε - Σύμβουλο Feng Shui
www.fengshuigallery.gr

Το Πρόβατο ανήκει στο στοιχείο της Γης και από τα 4 ζώδια της Γης είναι το πιο δυνατό γιατί το Πρόβατο είναι το καλοκαίρι που η γη είναι ζεστή και υπάρχει στήριξη μέσω της φωτιάς, έτσι με δύναμη θα επιβάλλει τις αλλαγές του που είναι να καρποφορήσει πάλι η Γη μέσα από νέες ιδέες. Επίσης το Πρόβατο είναι η αποθήκη του ξύλου που συμβολίζει την ανάπτυξη οπότε θα δώσει τη δυνατότητα να αναπτυχθούν και οι ιδέες που θα αφορούν τη γη, τη γεωργία και τα άφθονα προϊόντα της και ευτυχώς η Ελλάδα διαθέτει πολλούς πρωτογενείς πόρους και μέσα από αυτούς μπορεί να έρθει ευημερία.

 

ΕΤΗΣΙΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ:

Ποντικός
Χρονιά ελέγχου θα είναι για εσάς η Χρονιά του Προβάτου και τώρα πρέπει να ελέγξετε τα πάντα και να μην αφήσετε εκκρεμότητες.
Η χρονιά του Αλόγου που πέρασε ήταν συγκρουσιακή για εσάς και έβγαλε πολλά στη επιφάνεια, που τώρα εσείς πρέπει με προσοχή να ελέγξετε και να μην αφήσετε τίποτα στη ροή του χρόνου, αλλά να κάνετε ένα βήμα μπροστά από τα γεγονότα. Προσέξτε ακόμα και σε θέματα που δεν θα σας μοιάζουν πιθανά να πραγματοποιηθούν, καθώς το πρόβατο θα σας κάνει ένα εφέ εμποδίου αλλά στην πραγματικότητα θα θέλει να σας εξελίξει ειδικά τους πρώτους μήνες του έτους.
Δύσκολα θα ξεκινήσει τώρα κάτι καινούργιο στον ερωτικό τομέα, μπορεί όμως να ενδυναμωθεί κάτι που ήδη υπάρχει ή να επιστρέψει κάτι παλιό.
Η καριέρα μπορεί να παρουσιάσει άνοδο αν και εφόσον γίνουν οι κατάλληλοι έλεγχοι, τα οικονομικά χρειάζονται επίσης προγραμματισμό.

Βόδι
Σύγκρουση σας φέρνει η χρονιά καθώς το Πρόβατο βρίσκεται απέναντί σας και θα θέλει να σας δώσει κάποιο μάθημα, για αυτό επιλέξετε εσείς τι θα μάθετε και παρακολουθήστε κάποια μαθήματα, σεμινάριο ή διαβάστε πολλά βιβλία. Αν θα νιώθετε κάτι συχνά αυτό θα είναι δίλημμα για το πότε να κάνετε πίσω και πότε μπροστά, είναι σημαντικό αυτό όμως να το δείτε σαν δυνατότητα επιλογών και πάντα να αποφασίζετε αυτό που πραγματικά επιθυμείτε και όχι αυτό που σας φαίνεται πιο εύκολο. Γενικά είναι μια χρονιά που θα μπορείτε να πετύχετε δύσκολα πράγματα, επίσης είναι η ιδανική χρονιά για να απαλλαγείτε από μια κακή συνήθεια, όπως το τσιγάρο ή κάποια εξάρτηση.
Μπορεί τώρα κάποιες πολύχρονες σχέσεις να τερματιστούν, ειδικά με άτομα από το φιλικό σας περιβάλλον, αλλά και άτομα που θα γνωρίσετε φέτος δύσκολα θα μείνουν κοντά σας.
Αν στο χάρτη σας τα οικονομικά σας άστρα είναι κρυμμένα, μπορεί τώρα που συγκρούεται το ζώδιο σας, να ενεργοποιηθούν πολύ καλές οικονομικές ευκαιρίες.

Τίγρης
Αποπροσανατολισμό μπορεί να σας φέρει η χρονιά που έρχεται σε εσάς με τον κανόνα του κινδύνου, όμως το μόνο που στη ουσία χρειάζεται είναι να κάνετε προσεκτικές κινήσεις.
Θα φαίνεται συνέχεια ότι έχετε τον έλεγχο και ότι οι ευκαιρίες που θα παρουσιάζονται θα είναι πολύ δελεαστικές, όμως θα κρύβουν και κινδύνους μη ορατούς και είναι σημαντικό να μην παρασυρθείτε σε επιπόλαιες κινήσεις που μπορεί να σας κάνουν να χάσετε και αυτά που έχετε. Πρώτα να εξασφαλίζετε και μετά να προχωράτε και ειδικά με θέματα που το 2014 σας πήγαιναν στρωτά, το 2015 μπορεί να θέλουν κάτι ακόμα. Μην επαναπαύεστε και έχετε το νου σας προς όλες τις κατευθύνσεις.
Αυτό που μπορεί να σας φέρει η χρονιά είναι γάμο και απόγονο, αφού και ενέργεια δέσμευσης θα υπάρχει και παραγωγής.
Ανταγωνιστικός θα είναι αυτός ο χρόνος αλλά στην προσπάθειά σας να ορίσετε τη θέση σας, αναγκαστικά θα κάνετε καινούργια βήματα που αν τα μελετήσετε σωστά θα σας φέρουν κέρδη.


Λαγός
Χρονιά ολοκλήρωσης θα είναι για εσάς η χρονιά του Προβάτου και θα σας δώσει την δυνατότητα να ολοκληρώσετε πράγματα που ως τώρα αφήνατε στη μέση και θα πρέπει αυτό να το εκμεταλλευτείτε και να ολοκληρώσετε όσα περισσότερα πράγματα έχετε στο μυαλό σας.
Ό,τι κάνετε φέτος δύσκολα δεν θα πάει καλά αφού το πρόβατο της χρονιάς είναι η αποθήκη σας και θα σας παρέχει συνεχόμενη ενέργεια, ενώ ταυτόχρονα θα βγάζει και στην επιφάνεια νέες δυνατότητές σας.
Νέοι φίλοι έρχονται στη ζωή σας και σας ανοίγουν νέους δρόμους που θα σας δώσουν έμπνευση, αλλά θα σας βοηθήσουν να βρείτε και νέα ταλέντα. Αν κάτι ξεκινήσει τώρα στον αισθηματικό τομέα θα πρέπει να έχει και το στοιχείο της φιλίας.
Οικονομικά, είστε από τα ζώδια που ευνοούνται φέτος αλλά και εδώ το κλειδί είναι να μην αφήνετε εκκρεμότητες αλλά να ολοκληρώνετε τα σχέδιά σας.

Δράκος
Έτος συγκομιδής θα είναι για εσάς το 2015 και αν στα τρία χρόνια που πέρασαν αισθάνεστε ότι δεν εισπράξατε αυτά που σας αναλογούσαν, η χρονιά του Προβάτου θα σας δώσει τους καρπούς των κόπων σας, αρκεί να μην εγκαταλείψετε τις προσπάθειες και να επιδιώξετε ανταμοιβές και αναγνώριση.
Τύχη θα σας φέρουν φέτος και η κηπευτικές εργασίες, φυτέψτε κάποιο δέντρο με καρπούς και φροντίζετέ το όλο το χρόνο.
Σταθερές θα τείνουν να γίνουν οι σχέσεις σας και με τον/την σύντροφο σας και με τους φίλους σας. Αν έχετε διαφορές με συγγενικά σας πρόσωπα, τώρα μπορείτε να τα επιλύσετε.
Αν και στα οικονομικά σας έχει έρθει περίοδος συγκομιδής, δεν ευνοούνται τα νέα ανοίγματα και ειδικά οι επενδύσεις, αλλά πρέπει να εισπράξετε από εργασίες που έχετε ήδη επενδύσει. Στην καριέρα ευνοούνται νέες συνεργασίες χωρίς τοποθέτηση κεφαλαίου.

Φίδι
Το 2015 θα είναι για εσάς χρονιά ανοίγματος και θα μπορείτε τώρα να εξαπλωθείτε. Η χρονιά όμως δεν θα ευνοεί τη στασιμότητα. Οτιδήποτε επιθυμείτε να το διατηρήσετε, θα δυσκολευτείτε γιατί θα πρέπει να υπάρξει παραγωγή και δημιουργικότητα. Προσπαθήστε ό,τι έχετε ξεκινήσει να το προχωρήσετε και ανανεώστε το χώρο και το στυλ σας, ταξιδέψτε σε άγνωστα μέρη και επισκεφτείτε ακόμα και περιοχές που δεν συχνάζετε και βρίσκονται κοντά σας. Τα νέα ερεθίσματα θα σας δώσουν νέες ιδέες και ευκαιρίες. Επιδιώξετε φέτος και συναντήσεις με νέα πρόσωπα και μην αρνείστε προσκλήσεις φίλων για εξόδους, οι νέες επαφές φέρνουν εξέλιξη. Στα αισθηματικά σας επίσης θα υπάρχει κάποιο άνοιγμα καρδιάς που μπορεί να οδηγήσει και σε πολύ σοβαρή σχέση, βγάζοντάς σας από το καβούκι σας.
Ανοιχτείτε σε νέους επαγγελματικούς δρόμους επιδιώκοντας και εδώ νέες συνεργασίες και γνωριμίες που θα βοηθήσουν την καριέρα σας. Για να βελτιωθούν τα οικονομικά σας θα πρέπει τώρα να επενδύσετε σε νέες ιδέες.

Άλογο
Χρονιά κλεισίματος θα είναι για εσάς η νέα χρόνια.
Το πρόβατο είναι το ζώδιο που ακολουθεί το δικό σας, για αυτό ό,τι εισπράξετε το 2014, θα πρέπει το 2015 να το εξασφαλίσετε και να κλείσετε όλες τις ανοιχτές υποθέσεις σας. Θα υπάρξει μεγάλο προχώρημα αν δεν αφήνετε πίσω σας εκκρεμότητες και αν δεν αναβάλλετε πράγματα για αργότερα. Ανακαλύψτε τα κρυμμένα ταλέντα σας και ασχοληθείτε με κάτι καλλιτεχνικό ή αξιοποιείστε ένα παλιό σας χόμπι.
Το πρόβατο είναι ο καλύτερός σας φίλος και σας κάνει να λάμπετε γι’ αυτό φέτος εσείς ευνοείστε περισσότερο από όλα τα ζώδια στον ερωτικό τομέα αν είστε μόνοι και αυτή είναι η χρονιά σας να βρείτε το κατάλληλο ταίρι.
Και σε θέματα καριέρας θα έχετε εύνοια αφού θα υπάρχει στήριξη και στα επαγγελματικά και τα οικονομικά θα σημειώσουν άνοδο εάν και εφόσον εργαστείτε περισσότερο κάνοντας και εσείς καινούργια πράγματα.

Πρόβατο
Δημιουργική θα είναι για εσάς η χρονιά και καλό θα είναι τώρα να ξεκινήσετε κάτι καινούργιο που το έχετε από παιδί στο νου σας. Τα ταλέντα σας φέτος θα τείνουν να βγουν στο φως και άγνωστες πλευρές σας θα σας ωθούν σε καινούργια πράγματα, αλλά θα πρέπει να προσέξετε να μην χάσετε τα ήδη κεκτημένα σας γιατί μπορεί φέτος να αισθανθείτε και λίγο κούραση με πράγματα που μέχρι τώρα χαιρόσασταν. Αυτό όμως είναι για να δημιουργήσετε και όχι για να γκρεμίσετε. 
Η φιλία είναι ένας τομέας που φέτος θα σας πάει καλύτερα από όλους τους τομείς, ακόμα και παλιοί φίλοι μπορεί να επιστρέψουν στη ζωή σας και θα μπορείτε να δημιουργείτε και μέσα από ομάδες.
Ό,τι ξεκινήσετε τώρα θα έχει πολλές πιθανότητες να μονιμοποιηθεί και να σταθεροποιηθεί γι’ αυτό επιλέξτε καλά τα επαγγελματικά σας βήματα. Τα οικονομικά σας επίσης μπορεί να σταθεροποιηθούν και ευνοούνται περισσότερο οι μόνιμες πηγές.

Πίθηκος
Ξεκαθαρίσματος θα είναι η χρονιά για εσάς και πρέπει τώρα να απαλλαγείτε από πράγματα που δεν χρειάζεστε πια ή που δεν σας εξυπηρετούν. Αλλάξτε τα προγράμματα και φτιάξτε τα όπως πρέπει για να εξυπηρετηθούν τα δικά σας σχέδια, που δεν πρέπει άλλο να καθυστερούν. Ξεκινήστε ένα πρόγραμμα υγιεινής διατροφής και ανανεωθείτε.
Το πρόβατο της χρονιάς σας στηρίζει, κυρίως σε θέματα υγείας και ομορφιάς και βάζει τα σχέδιά σας σε ροή.
Και η οικογένειά σας θα σας στηρίζει και οι φίλοι αυτήν την χρονιά θα λειτουργούν σαν οικογένεια. Κατανόηση θα έχετε και από τον/την σύντροφο σας, οπότε συζητήστε ό,τι αλλαγές θα θέλατε να πραγματοποιηθούν και ξεκαθαρίστε τις προθέσεις σας.
Και η καριέρα σας θα ευνοείται το 2015 αρκεί να μην καταναλώνετε ενέργεια σε πράγματα που δεν σας αποδίδουν. Το οικονομικό χτίζεται σιγά σιγά και προς το τέλος της χρονιάς θα έχει βελτιωθεί αισθητά.

Πετεινός
Χρονιά εκπλήρωσης θα είναι για εσάς και η ανάγκη σας να εκπληρώσετε τα όνειρά σας θα σας κάνει ανυπόμονους και πρέπει αυτό λίγο να το ρυθμίσετε με διαλογισμούς και θετικούς οραματισμούς. Ξαφνικές αλλαγές πότε θα σας φέρνουν κοντά στις επιθυμίες σας και πότε θα σας απομακρύνουν. Ελέγξετε την κυκλοθυμία σας και μην απομακρύνεστε από τους στόχους σας. Αυτή είναι χρονιά εκπλήρωσης, αρκεί να μην παρασυρθείτε σε απογοητεύσεις και χάσετε την ψυχραιμία σας. Το πρόβατο είναι η αποθήκη του Λαγού που σας χτυπάει γι’ αυτό θα σας φέρνει εμπόδια κυρίως όταν δεν το περιμένετε αλλά ό,τι καταφέρετε φέτος δύσκολα θα χαλάσει.
Το πρόβατο δεν ευνοεί τα ερωτικά σας, εκτός και αν έχετε στη μέρα ή στην ώρα Άλογο. Γι’ αυτό καλό είναι φέτος να μην φτάνετε τα πράγματα στα άκρα και κυρίως να μην απαιτείτε, αλλά να προσπαθείτε.
Τα οικονομικά σας μπορούν φέτος να βελτιωθούν, ειδικά αν προσθέσετε νέες υπηρεσίες πιο καλλιτεχνικές και πιο δημιουργικές.


Σκύλος
Χρονιά αρμονίας θα είναι για εσάς το 2015 και αν κάτι πρέπει οπωσδήποτε να κάνετε είναι να ρυθμίσετε εκκρεμότητες με αρμονικό τρόπο, οι επικοινωνίες ευνοούνται και οι νέες επαφές θα σας φέρνουν όλο πιο κοντά στους στόχους σας. Ανανεωθείτε μέσα από ταξίδια και ψυχαγωγία γεμίζοντας τις μπαταρίες σας, μειώνοντας έτσι το χάσιμο χρόνου λόγο κούρασης και κάνοντας πιο παραγωγικό και ωφέλιμο το χρόνο σας. Η σταθερότητα του προβάτου μπορεί να σας φέρει ψυχολογικές διακυμάνσεις. Αποφορτιστείτε κάνοντας συνέχεια κάτι καινούργιο, ασχοληθείτε και με θέματα οικολογίας.
Συναρπαστικές στιγμές θα ζήσετε με φίλους αλλά και με τον/την σύντροφο σας που η χρονιά μπορεί να σας οδηγήσει και σε γάμο.
Τα οικονομικά καθυστερούν αλλά μπαίνουν σε ανοδική πορεία, η καριέρα όμως ευνοείται κυρίως από νέες συνεργασίες. Επιδιώξετε επαγγελματικές επαφές με πρόσωπα κλειδιά και τολμήστε νέα εγχειρήματα.


Χοίρος
Το 2015 θα είναι για εσάς χρονιά τακτοποίησης.
Το Πρόβατο είναι η αποθήκη σας, η κρυφή σας δύναμη και σαν χρονιά θα σας δώσει δυνατότητες να τακτοποιήσετε θέματα που σας απασχολούν πολύ καιρό.
Αν καταπιαστείτε με κάτι τώρα, δύσκολα θα το εγκαταλείψετε, γι ‘ αυτό κάντε με προσοχή τις επιλογές σας. Επίσης φέτος μπορείτε να ανασύρετε από τη μνήμη σας παλιές τεχνικές, γενικά παραδοσιακά πράγματα σας ευνοούν και θέματα που αφορούν την πατρίδα μπορεί να σας φέρουν εύνοια, όπως ενασχόληση με εγχώρια προϊόντα.
Κάποιες παρεξηγήσεις που έγιναν τη χρονιά του Αλόγου φαίνεται ότι επιλύνονται και ξανά βρίσκεστε σε χαλαρούς και ήρεμους ρυθμούς με φίλους και συγγενείς. Αν είστε μόνοι μπορεί να γνωρίσετε νέο πρόσωπο σε κάποιο ταξίδι.
Η χρονιά δεν θα ευνοεί τα οικονομικά ανοίγματα, αλλά ευνοεί την εύρεση εργασίας σε ταξιδιωτικούς ή διαφημιστικούς τομείς.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου