COVERS

COVERS

ΑΝΟΙΞΗ 2015

ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ 2015

Αγαπητοί φίλοι και φίλες,
Με μια διάθεση να με συνεπαίρνει να γυρίσω πίσω στο παρελθόν και να θυμηθώ, ακούω την λέξη «λιτότητα» που πάντα ηχούσε περίεργα μέσα στο μυαλό μου, μιας και δεν μπορούσα να κατανοήσω τον «λιτό βίο» τον οποίο ζητούσαν οι πολιτικοί, σατίριζαν οι ηθοποιοί και μας το θύμιζε πάντα αστειευόμενος και ποτέ στα σοβαρά ο πατέρας στο σπίτι.
Από παιδάκι στη δεκαετία του ’80 η «λιτότητα» ήταν το hit της χρονιάς. Μια λέξη-φάντασμα που επιβίωνε μέσα στο χρόνο. Η «λιτότητα» κάνει φανερή την παρουσία της και μας επιβάλλεται πλέον με «μνημόνια» που δεν είναι τίποτε άλλο από τις ενυπόγραφες υποσχέσεις ότι οι Έλληνες θα μάθουμε να ζούμε με τα λίγα ή και με το τίποτα αν χρειαστεί.
Οικονομικός επαναπροσδιορισμός, λένε εκείνοι. Ατομικός επαναπροσδιορισμός, λέω εγώ. Κατά τη διάρκεια της ζωής μας, το άτομο που συναναστρεφόμαστε περισσότερο, δεν είναι άλλο από τον ίδιο μας τον εαυτό. Πρόκειται για μία πραγματικότητα τόσο αυτονόητη και κάνουμε σαν να μην το ξέρουμε. Η Αυτογνωσία είναι το κλειδί! Πρόκειται για μία διαδικασία απελευθέρωσης από μία θυματοποιημένη στάση ζωής προς μία περισσότερο ενεργητική και συγχρόνως ευεργετική τόσο για εμάς όσο και για τους άλλους.
Η ευτυχία δεν ήρθε ούτε χθες με τα πολλά λεφτά αλλά ούτε και σήμερα με τα λίγα. Αποδείχθηκε ότι η ευτυχία μας και η αξία μας ως άνθρωποι, δεν εξαρτώνται από το νούμερο που έχουμε στον τραπεζικό μας λογαριασμό. H ευτυχία οφείλεται αποκλειστικά στην αυτογνωσία μας και στην ψυχική μας ισορροπία. Τότε και μόνο, πορευόμαστε προς την αλλαγή που προϋποθέτει αγάπη για τον εαυτό μας και αυτοσεβασμό. Τότε επιλέγουμε να κάνουμε αυτά για τα οποία έχουμε τις κατάλληλες ικανότητες και βρίσκουμε ικανοποίηση χωρίς φόβο και ανασφάλεια. Σήμερα, περισσότερο από άλλοτε, καλούμαστε να επαναπροσδιορίσουμε τον εαυτό μας στο περιβάλλον που ζούμε και να επαναξιολογήσουμε τις σχέσεις μας. Όταν το συνειδητοποιήσουμε, θα είμαστε σε θέση να αποδεχτούμε τον εαυτό μας χωρίς προσποιήσεις. Όσο για το «λιτό βίο», καλύτερα αυτός, παρά ο «βίος αβίωτος»!

Τρίτη 23 Δεκεμβρίου 2014

Το Feng Shui του 2015 για το σπίτι και το γραφείο

Γράφει η Μαρία Κόντε  - Σύμβουλος Feng Sui
Δηλώστε συμμετοχή στο σεμινάριο Feng Shui για το 2015 (Δωρεάν), τηλ.: 6938 554 884

Η Χρονιά του Ξύλινου Προβάτου. Το «χάρισμα» του προβάτου είναι η προσφορά και με την θυσιαστική του φύση προσφέρει λύσεις. Το Πρόβατο θα αυξήσει τη διάθεση για βοήθεια. απαλλαγείτε από πράγματα που δεν χρειάζεστε πια σαν θυσία για να σας έρθουν καινούργιες ευκαιρίες. Η φιλανθρωπία θα φέρει κοινωνικές ισορροπίες και βελτιώσεις, ανεβάζοντας τις δονήσεις της αγάπης και της ειρήνης, ώστε οι αλλαγές που φέρνει η χρονιά να διοχετευθούν στη σωστή κατεύθυνση, φέρνοντας σημαντικά βήματα εξέλιξης.



Νοτιοανατολικά 2  *  Ασθένειες
Στην πλευρά του πλούτου θα έρθει φέτος το γήινο 2 που φέρνει ασθένειες. Αποφύγετε εδώ πύρινες αποχρώσεις και κινητά πράγματα όπως τηλεοράσεις και σιντριβάνια. Χρώματα που ταιριάζουν εδώ είναι όλα τα μεταλλικά. Αποφύγετε και εδώ ανακαινίσεις και σκαψίματα. Τοποθετείστε εδώ μια χρυσή μεταλλική κολοκύθα υγείας με 6 fengshui νομίσματα.

Νότος 7  *  Λόγια
Στην πλευρά της φήμης το 2015 θα έχουμε το μεταλλικό 7 που φέρνει λόγια και κλοπές, κυρίως σε επίπεδα φήμης. Τοποθετήστε εδώ έναν μπλε ρινόκερο που φέρνει προστασία, αποδυναμώνοντας και με το υδάτινο χρώμα του την αρνητική ενέργεια του μετάλλου. Αποφύγετε εδώ πύρινες αποχρώσεις.

Νοτιοδυτικά 9  *  Χαρούμενα γεγονότα - Grand Duke
Στην πλευρά του έρωτα θα έρθει η πύρινη ενέργεια του άστρου 9 που φέρνει χαρούμενα και ευχάριστα γεγονότα, γονιμότητα και πολλαπλασιασμό. Τοποθετήστε εδώ ένα αβγό από αβεντουρίνη, που είναι σύμβολο γονιμότητας και καλοτυχίας, που δεν αφορά μόνο την απόκτηση παιδιών, αλλά και τη γονιμοποίηση μιας ιδέας και γενικά την υλοποίηση και βάλτε φρέσκα λουλούδια.

Δυτικά 5  *  Deadly yellow - 3 Killing
Τη Δύση θα επισκεφτεί το γήινο 5 που φέρνει ζημιές. Κατευνάστε το με μέταλλο και αποφύγετε να έχετε εδώ πύρινες αποχρώσεις, αναμμένα τζάκια και σιντριβάνια. Βάλτε ένα μεταλλικό μπολ με 6 νομίσματα, αλάτι και νερό ή την μεταλλική παγόδα 5 στοιχείων. Αποφύγετε ανακαινίσεις και σκαψίματα δυτικά.

Κέντρο 3  *  Αλλαγές
Εκρηκτική θα είναι η χρονιά του προβάτου με το ξύλινο άστρο 3 στο κέντρο που δείχνει ότι η τάση της χρονιάς θα είναι οι έντονες αλλαγές. Για να εκμεταλλευτείτε τις καλές πλευρές αυτού του άστρου, τοποθετήστε στο κέντρο του σπιτιού μια Αναμμένη Δάδα Θριάμβου που είναι σύμβολο νίκης.

Ανατολή 1  *  Ευκαιρίες
Το υδάτινο άστρο 1 θα βρίσκεται το 2015 στην τομέα της υγείας και θα φέρνει από εκεί ευκαιρίες από μακριά, εύνοια και ανακαλύψεις σε θέματα υγείας και επικοινωνίας. Εξασφαλίστε τις ευκαιρίες που θα φέρει με τη πένα των Ουράνιων ευκαιριών που συμβολίζει την υπογραφή συμβολαίων. Χρώματα που ταιριάζουν εδώ είναι όλα τα μεταλλικά ασήμι, χρυσό, λευκό και γκρι. Ανοίξτε τα ανατολικά παράθυρα.

Βορειοανατολικά 6  *  Year Breaker
Στις γνώσεις φέτος έρχεται το μεταλλικό 6 που φέρνει δύναμη και αναγνώριση, για να επιβραβευτούν οι εργασίες σας. Τοποθετήστε εδώ μια κορώνα με τα άστρα 1, 6 και 8 που φέρνουν ευημερία και επιτυχίες. Αποφύγετε εδώ πύρινες αποχρώσεις.

Βορράς 8  *  Πλούτος
Η καλύτερη κατεύθυνση της χρονιάς θα είναι η Βορινή με το γήινο άστρο 8 να φέρνει στον τομέα της καριέρας πλούτο και επιτυχίες. Ενεργοποιήστε και άλλο αυτήν τη πλευρά με κόκκινες αποχρώσεις και με ένα σιντριβάνι που θα φέρνει εδώ συνεχόμενη ροή. Αν έχετε εδώ τζάκι να το ανάβετε όσο πιο συχνά γίνεται.

Βορειοδυτικά 4  *  Γνώσεις και νέες γνωριμίες
Το ξύλινο 4 και άστρο ομορφιάς, αγάπης και εκπαίδευσης θα φέρει στήριξη σε ακαδημαϊκά θέματα και νέες γνωριμίες. Τοποθετήστε εδώ ένα ραβδί με πεταλούδα. Σύμβολο επίτευξης στόχων και μεταμόρφωσης, το κέντρο ευνοεί τις αλλαγές και σε συνδυασμό με το άστρο που βρίσκεται εδώ μπορούν να πραγματοποιηθούν οι ευχές σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου