COVERS

COVERS

ΑΝΟΙΞΗ 2015

ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ 2015

Αγαπητοί φίλοι και φίλες,
Με μια διάθεση να με συνεπαίρνει να γυρίσω πίσω στο παρελθόν και να θυμηθώ, ακούω την λέξη «λιτότητα» που πάντα ηχούσε περίεργα μέσα στο μυαλό μου, μιας και δεν μπορούσα να κατανοήσω τον «λιτό βίο» τον οποίο ζητούσαν οι πολιτικοί, σατίριζαν οι ηθοποιοί και μας το θύμιζε πάντα αστειευόμενος και ποτέ στα σοβαρά ο πατέρας στο σπίτι.
Από παιδάκι στη δεκαετία του ’80 η «λιτότητα» ήταν το hit της χρονιάς. Μια λέξη-φάντασμα που επιβίωνε μέσα στο χρόνο. Η «λιτότητα» κάνει φανερή την παρουσία της και μας επιβάλλεται πλέον με «μνημόνια» που δεν είναι τίποτε άλλο από τις ενυπόγραφες υποσχέσεις ότι οι Έλληνες θα μάθουμε να ζούμε με τα λίγα ή και με το τίποτα αν χρειαστεί.
Οικονομικός επαναπροσδιορισμός, λένε εκείνοι. Ατομικός επαναπροσδιορισμός, λέω εγώ. Κατά τη διάρκεια της ζωής μας, το άτομο που συναναστρεφόμαστε περισσότερο, δεν είναι άλλο από τον ίδιο μας τον εαυτό. Πρόκειται για μία πραγματικότητα τόσο αυτονόητη και κάνουμε σαν να μην το ξέρουμε. Η Αυτογνωσία είναι το κλειδί! Πρόκειται για μία διαδικασία απελευθέρωσης από μία θυματοποιημένη στάση ζωής προς μία περισσότερο ενεργητική και συγχρόνως ευεργετική τόσο για εμάς όσο και για τους άλλους.
Η ευτυχία δεν ήρθε ούτε χθες με τα πολλά λεφτά αλλά ούτε και σήμερα με τα λίγα. Αποδείχθηκε ότι η ευτυχία μας και η αξία μας ως άνθρωποι, δεν εξαρτώνται από το νούμερο που έχουμε στον τραπεζικό μας λογαριασμό. H ευτυχία οφείλεται αποκλειστικά στην αυτογνωσία μας και στην ψυχική μας ισορροπία. Τότε και μόνο, πορευόμαστε προς την αλλαγή που προϋποθέτει αγάπη για τον εαυτό μας και αυτοσεβασμό. Τότε επιλέγουμε να κάνουμε αυτά για τα οποία έχουμε τις κατάλληλες ικανότητες και βρίσκουμε ικανοποίηση χωρίς φόβο και ανασφάλεια. Σήμερα, περισσότερο από άλλοτε, καλούμαστε να επαναπροσδιορίσουμε τον εαυτό μας στο περιβάλλον που ζούμε και να επαναξιολογήσουμε τις σχέσεις μας. Όταν το συνειδητοποιήσουμε, θα είμαστε σε θέση να αποδεχτούμε τον εαυτό μας χωρίς προσποιήσεις. Όσο για το «λιτό βίο», καλύτερα αυτός, παρά ο «βίος αβίωτος»!

Τετάρτη 24 Δεκεμβρίου 2014

ΜΕΣΟΘΕΡΑΠΕΙΑ - Αντιγήρανση με φυσικό τρόπο!

Γράφει η Δρ. Μαρία Σπύρου
Laser - Center: Ξάνθου 3 & Ποσειδώνος, Γλυφάδα, Τηλ.: 210 8983123, 8983380



Η Μεσοθεραπεία είναι μια ασφαλής, φυσική εναλλακτική λύση στις επεμβατικές αισθητικές επεμβάσεις, αποτελώντας μια από τις πλέον μοντέρνες, αποτελεσματικές και ασφαλείς θεραπείες που έχει να επιδείξει σήμερα η Αισθητική Ιατρική.

Συγκεκριμένα πρόκειται για μια θεραπεία η οποία έρχεται να υπηρετήσει το κομμάτι της πρόληψης αλλά και της καταπολέμησης των ρυτίδων, εμποδίζοντας τη φθίνουσα πορεία της αντιγηραντικής ασπίδας του δέρματος..
Η Μεσοθεραπεία μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν ένα συμπλήρωμα ή μια εναλλακτική λύση σε πολλές θεραπείες αντί-γήρανσης, όπως botox, laser, αντιοξειδωτικά, τοπικές κρέμες και λίφτινγκ.

PRP ΜΕΣΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΠΡΟΣΩΠΟΥ
Τα τελευταία χρόνια έχει εφαρμοσθεί η «αυτόλογη μεσοθεραπεία». Ονομάζεται έτσι, διότι τα υλικά που χρησιμοποιούνται είναι από τον ίδιο τον οργανισμό του ατόμου.
Η μεσοθεραπεία προσώπου με τη μέθοδο Platelet Rich Plasma (PRP), είναι μία θεραπεία αντιγήρανσης που χρησιμοποιεί τους αυξητικούς παράγοντες που περιέχονται στα αιμοπετάλια. Κατά τη θεραπεία, οι αυξητικοί παράγοντες εγχέονται κάτω από την επιδερμίδα με τη μέθοδο της μεσοθεραπείας. Με αυτό τον τρόπο, διασφαλίζεται ότι περισσότερα βλαστοκύτταρα θα ενεργοποιηθούν, αποκαθιστώντας την ελαστικότητα της επιδερμίδας.
Για τη διεξαγωγή της PRP μεσοθεραπείας προσώπου, χρειάζεται να πάρουμε 40-60ml αίματος από τον ασθενή. Στη συνέχεια, πραγματοποιείται φυγοκέντρηση για να απομονωθεί το πλούσιο σε αιμοπετάλια πλάσμα (PRP).Τέλος, γίνεται έγχυση του πλάσματος με τη μέθοδο της μεσοθεραπείας στα σημεία του προσώπου όπου χρειάζεται ανάπλαση. Τα αποτελέσματα είναι ορατά αμέσως μετά τη θεραπεία, καθώς το πρόσωπο φαίνεται πιο νεανικό και λαμπερό.


 
ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ Η ΜΕΣΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ
Πριν ξεκινήσει η διαδικασία, τοποθετούμε αναισθητική κρέμα στο πρόσωπο. Αφού παραμείνει για περίπου μισή ώρα, έτσι ώστε να δράσει, η κρέμα αφαιρείται και γίνονται πολλαπλές εγχύσεις της κατάλληλης ουσίας.
Οι βελόνες που χρησιμοποιούνται είναι εξαιρετικά λεπτές και σε συνδυασμό με την αναισθητική κρέμα κάνουν την ενόχληση να είναι πολύ μικρή, κατά τη διάρκεια της εφαρμογής.
Τα αποτελέσματα φαίνονται μετά από μερικές ημέρες. Συνιστάται το άτομο αυτό να κάνει δύο ή τρεις επαναλήψεις, ανάλογα με το βαθμό του προβλήματός του. Ακόμη και με τη μία φορά όμως θα δει βελτίωση στην υφή του δέρματος.
Η PRP μεσοθεραπεία προσώπου είναι επίσης αποτελεσματική στην μείωση των ρυτίδων και σύσφιξη του προσώπου και του λαιμού, στην επούλωση ουλών, καθώς οι αυξητικοί παράγοντες έχουν αναπλαστικές και επουλωτικές ιδιότητες καθώς και στις ουλές ακμής στο πρόσωπο, τη ράχη και το στήθος.
Επίσης η PRP μεσοθεραπεία βελτιώνει της ραγάδες του δέρματος, ενώ μπορεί να εξαλείψει τις κόκκινες ραγάδες σε συνδυασμό και με θεραπείες laser.

Τα βασικά πλεονεκτήματα της μεθόδου PRP μεσοθεραπείας είναι:
- Τα αποτελέσματα έχουν μεγάλη διάρκεια
- Αναδομεί την επιδερμίδα με φυσικό τρόπο
- Η εφαρμογή της είναι εύκολη και ασφαλής
- Εκτός από την ενίσχυση στην παραγωγή κολλαγόνου, βοηθά και σε άλλες ζωτικές λειτουργίες του δέρματος
- Εξαφανίζει τις ρυτίδες, όχι με το να τις «γεμίζει», αλλά αναζωογονώντας τις


Μετά τη θεραπεία, οι ασθενείς περιγράφουν συχνά το δέρμα τους πιο ξεκούραστο, ακτινοβόλο, λαμπερό και πιο σταθερό.
Το άτομο μπορεί να εμφανιστεί στο περιβάλλον του πολλές φορές ακόμα και την ίδια μέρα. Όπως και να έχει όμως, την επόμενη μέρα πάντα είναι παρουσιάσιμο.
Η Μεσοθεραπεία είναι μια ασφαλής, ελάχιστα επεμβατική, μη χειρουργική λύση που προσφέρει καταπληκτικά αποτελέσματα για την αναζωογόνηση του προσώπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου