COVERS

COVERS

ΑΝΟΙΞΗ 2015

ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ 2015

Αγαπητοί φίλοι και φίλες,
Με μια διάθεση να με συνεπαίρνει να γυρίσω πίσω στο παρελθόν και να θυμηθώ, ακούω την λέξη «λιτότητα» που πάντα ηχούσε περίεργα μέσα στο μυαλό μου, μιας και δεν μπορούσα να κατανοήσω τον «λιτό βίο» τον οποίο ζητούσαν οι πολιτικοί, σατίριζαν οι ηθοποιοί και μας το θύμιζε πάντα αστειευόμενος και ποτέ στα σοβαρά ο πατέρας στο σπίτι.
Από παιδάκι στη δεκαετία του ’80 η «λιτότητα» ήταν το hit της χρονιάς. Μια λέξη-φάντασμα που επιβίωνε μέσα στο χρόνο. Η «λιτότητα» κάνει φανερή την παρουσία της και μας επιβάλλεται πλέον με «μνημόνια» που δεν είναι τίποτε άλλο από τις ενυπόγραφες υποσχέσεις ότι οι Έλληνες θα μάθουμε να ζούμε με τα λίγα ή και με το τίποτα αν χρειαστεί.
Οικονομικός επαναπροσδιορισμός, λένε εκείνοι. Ατομικός επαναπροσδιορισμός, λέω εγώ. Κατά τη διάρκεια της ζωής μας, το άτομο που συναναστρεφόμαστε περισσότερο, δεν είναι άλλο από τον ίδιο μας τον εαυτό. Πρόκειται για μία πραγματικότητα τόσο αυτονόητη και κάνουμε σαν να μην το ξέρουμε. Η Αυτογνωσία είναι το κλειδί! Πρόκειται για μία διαδικασία απελευθέρωσης από μία θυματοποιημένη στάση ζωής προς μία περισσότερο ενεργητική και συγχρόνως ευεργετική τόσο για εμάς όσο και για τους άλλους.
Η ευτυχία δεν ήρθε ούτε χθες με τα πολλά λεφτά αλλά ούτε και σήμερα με τα λίγα. Αποδείχθηκε ότι η ευτυχία μας και η αξία μας ως άνθρωποι, δεν εξαρτώνται από το νούμερο που έχουμε στον τραπεζικό μας λογαριασμό. H ευτυχία οφείλεται αποκλειστικά στην αυτογνωσία μας και στην ψυχική μας ισορροπία. Τότε και μόνο, πορευόμαστε προς την αλλαγή που προϋποθέτει αγάπη για τον εαυτό μας και αυτοσεβασμό. Τότε επιλέγουμε να κάνουμε αυτά για τα οποία έχουμε τις κατάλληλες ικανότητες και βρίσκουμε ικανοποίηση χωρίς φόβο και ανασφάλεια. Σήμερα, περισσότερο από άλλοτε, καλούμαστε να επαναπροσδιορίσουμε τον εαυτό μας στο περιβάλλον που ζούμε και να επαναξιολογήσουμε τις σχέσεις μας. Όταν το συνειδητοποιήσουμε, θα είμαστε σε θέση να αποδεχτούμε τον εαυτό μας χωρίς προσποιήσεις. Όσο για το «λιτό βίο», καλύτερα αυτός, παρά ο «βίος αβίωτος»!

Τρίτη 23 Δεκεμβρίου 2014

Ομορφιά - Γυρίστε τον χρόνο πίσω με φυσικό τρόπο


Γράφει η Ευαγγελία Παπαδαυίδ
Δερματολόγος - Αφροδισιολόγος
Επίκουρη Καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Αθηνών
Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο «Αττικόν»


 
Σύσφιξη και Ανανέωση δέρματος
προσώπου και σώματος με Ραδιοσυχνότητες


Εν όψει των εορτών, δώστε στον εαυτό σας τη δυνατότητα να ανανεωθείτε και να λάμψετε ακολουθώντας πρωτόκολλα μη επεμβατικών θεραπειών τόσο για το πρόσωπο όσο και το σώμα.
Η τεχνολογία RF βασισμένη σε χρόνιες μελέτες αποτελεί την επιστημονική εξέλιξη στη σύσφιξη και σμίλευση προσώπου και σώματος. Η Επίκουρη καθηγήτρια Δερματολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, Ευαγγελία Παπαδαυίδ, μας εξηγεί πώς δρουν οι Ραδιοσυχνότητες προκειμένου να επιτύχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Ουσιαστικά διοχετεύουμε την ενέργεια των Ραδιοσυχνοτήτων στα κατώτερα στρώματα της επιδερμίδας και συγκεκριμένα στο χόριο όπου βρίσκονται οι ινοβλάστες, υπεύθυνοι για την παραγωγή κολλαγόνου με αποτέλεσμα να διεγείρεται η παραγωγή του και να προκαλείται σύσφιξη στην υπό θεραπεία περιοχή. Η διαδικασία είναι εντελώς ανώδυνη και μετά τη θεραπεία οι ασθενείς επιστρέφουν στις καθημερινές τους δραστηριότητες χωρίς περαιτέρω αποθεραπεία. Αυτός είναι και ο λόγος που συγκαταλέγεται στις λεγόμενες “Lunch Break Treatments” και το αποτέλεσμά της είναι πιο λεία και σφικτή επιδερμίδα, ενίσχυση του περιγράμματος με φυσικό τρόπο και προοδευτική βελτίωση της εικόνας και της υφής του δέρματος λόγω αύξησης της παραγωγής του δικού σας κολλαγόνου ακόμα και 6 μήνες μετά.

Πού μπορεί να εφαρμοστεί η θεραπεία;
Σε οποιαδήποτε περιοχή του σώματος η οποία παρουσιάζει χαλάρωση. Πέραν του προσώπου και του λαιμού, στην κοιλιά, στους βραχίονες, στο εσωτερικό των μηρών. Σε αντίθεση με τα laser, οι ραδιοσυχνότητες μπορούν να εφαρμοστούν όλο τον χρόνο ανεξαρτήτως ηλιοφάνειας.

Τι επιτυγχάνουμε;
• Πιο νεανική επιδερμίδα
• Άμεση αντιμετώπιση της χαλάρωσης
• Σύνθεση κολλαγόνου και σύσφιξη
• Βελτίωση της ελαστικότητας της
   επιδερμίδας και του περιγράμματος
• Αναζωογόνηση της υπό θεραπεία περιοχής

Η θεραπεία με RF μπορεί κάλλιστα να συνδυαστεί με μεσοθεραπείες προσώπου για ενυδάτωση, θρέψη και τόνωση αλλά και σώματος για σύσφιξη και κυτταρίτιδα προκειμένου να επιτύχουμε θεαματικό αποτέλεσμα που δεν σας προδίδει.

SCULPTRA Ή «MAGIC WATER»
Η θεραπεία με sculptra, εφαρμόστηκε αρχικά για ιατρικούς λόγους, στη λιποατροφία των οροθετικών ατόμων. Μετά την πρωταρχική έγκριση έλαβε και έγκριση FDA για αισθητική χρήση στην κοσμητική ιατρική ξαναδίνοντας στην επιδερμίδα νεανική λάμψη και ένα φυσικό αποτέλεσμα που διαρκεί. Με το πέρασμα του χρόνου το δέρμα χάνει τη σφριγηλή, νεανική του όψη λόγω της φυσικής φθοράς. Καθώς αρχίζει να λεπταίνει και να χάνει την ελαστικότητα του, χαλαρώνει και εμφανίζονται οι πρώτες γραμμές και ρυτίδες. Παράλληλα, μειώνεται και ο λιπώδης ιστός με αποτέλεσμα το δέρμα να «κρεμάει» και να δημιουργείται ακόμα μεγαλύτερη χαλάρωση. Αν και υπάρχουν πολλές επιλογές για να απαλύνουμε τις ρυτίδες και τη χαλάρωση το Sculptra ή αλλιώς «magic water» στα χέρια του ειδικού αποτελεί μοναδική θεραπεία. Δρα ενεργοποιώντας το κολλαγόνο και αναζωογονεί το πρόσωπο αλλά και το σώμα γεμίζοντας τις λιποατροφίες και το αδύναμο - γηρασμένο δέρμα. Θεωρείται ημιμόνιμο υλικό και η διάρκειά του φτάνει τα 2 ½ χρόνια. Παρά το γεγονός όμως ότι είναι ενέσιμο υλικό, δεν ψηλαφάται, δίνοντάς μας έτσι απόλυτα φυσικό αποτέλεσμα ενώ παράλληλα αυξάνει τον όγκο και την ελαστικότητα του δέρματος χαρίζοντάς μας νεανική όψη. Η διαδικασία είναι εύκολη, γίνεται στο ιατρείο και σχεδόν ανώδυνη.

Πλεονεκτήματα έναντι άλλων τεχνικών
• Δεν επιτυγχάνουμε απλά γέμισμα ρυτίδων αλλά βαθιά ανάπλαση ιστών
• Πιο φυσικό αποτέλεσμα που δεν σας προδίδει
• Ενεργοποίηση της παραγωγής κολλαγόνου
• Ιδανικό για γυναίκες στην εμμηνόπαυση
• Κατάλληλο για άνδρες και γυναίκες με οστεώδες πρόσωπο για επανάκτηση του χαμένου όγκου
• Επιτρέπει την πραγματική ανανέωση της όψης, αποκαθιστώντας το φυσικό περίγραμμα του προσώπου και εξομαλύνοντας τις ρυτίδες, τις ζάρες και τις πτυχώσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου