COVERS

COVERS

ΑΝΟΙΞΗ 2015

ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ 2015

Αγαπητοί φίλοι και φίλες,
Με μια διάθεση να με συνεπαίρνει να γυρίσω πίσω στο παρελθόν και να θυμηθώ, ακούω την λέξη «λιτότητα» που πάντα ηχούσε περίεργα μέσα στο μυαλό μου, μιας και δεν μπορούσα να κατανοήσω τον «λιτό βίο» τον οποίο ζητούσαν οι πολιτικοί, σατίριζαν οι ηθοποιοί και μας το θύμιζε πάντα αστειευόμενος και ποτέ στα σοβαρά ο πατέρας στο σπίτι.
Από παιδάκι στη δεκαετία του ’80 η «λιτότητα» ήταν το hit της χρονιάς. Μια λέξη-φάντασμα που επιβίωνε μέσα στο χρόνο. Η «λιτότητα» κάνει φανερή την παρουσία της και μας επιβάλλεται πλέον με «μνημόνια» που δεν είναι τίποτε άλλο από τις ενυπόγραφες υποσχέσεις ότι οι Έλληνες θα μάθουμε να ζούμε με τα λίγα ή και με το τίποτα αν χρειαστεί.
Οικονομικός επαναπροσδιορισμός, λένε εκείνοι. Ατομικός επαναπροσδιορισμός, λέω εγώ. Κατά τη διάρκεια της ζωής μας, το άτομο που συναναστρεφόμαστε περισσότερο, δεν είναι άλλο από τον ίδιο μας τον εαυτό. Πρόκειται για μία πραγματικότητα τόσο αυτονόητη και κάνουμε σαν να μην το ξέρουμε. Η Αυτογνωσία είναι το κλειδί! Πρόκειται για μία διαδικασία απελευθέρωσης από μία θυματοποιημένη στάση ζωής προς μία περισσότερο ενεργητική και συγχρόνως ευεργετική τόσο για εμάς όσο και για τους άλλους.
Η ευτυχία δεν ήρθε ούτε χθες με τα πολλά λεφτά αλλά ούτε και σήμερα με τα λίγα. Αποδείχθηκε ότι η ευτυχία μας και η αξία μας ως άνθρωποι, δεν εξαρτώνται από το νούμερο που έχουμε στον τραπεζικό μας λογαριασμό. H ευτυχία οφείλεται αποκλειστικά στην αυτογνωσία μας και στην ψυχική μας ισορροπία. Τότε και μόνο, πορευόμαστε προς την αλλαγή που προϋποθέτει αγάπη για τον εαυτό μας και αυτοσεβασμό. Τότε επιλέγουμε να κάνουμε αυτά για τα οποία έχουμε τις κατάλληλες ικανότητες και βρίσκουμε ικανοποίηση χωρίς φόβο και ανασφάλεια. Σήμερα, περισσότερο από άλλοτε, καλούμαστε να επαναπροσδιορίσουμε τον εαυτό μας στο περιβάλλον που ζούμε και να επαναξιολογήσουμε τις σχέσεις μας. Όταν το συνειδητοποιήσουμε, θα είμαστε σε θέση να αποδεχτούμε τον εαυτό μας χωρίς προσποιήσεις. Όσο για το «λιτό βίο», καλύτερα αυτός, παρά ο «βίος αβίωτος»!

Τρίτη 23 Δεκεμβρίου 2014

Συνέντευξη - Έλλη Παπαγγελή

«Πιστεύω στην δημοκρατία και τιμώ και σέβομαι απεριόριστα κάθε νεκρό που αγωνίστηκε για την εδραίωσή της, στη χώρα μας»



Από την Αρχαιολογία στο χώρο της ομορφιάς, στον στίβο της πολιτικής και “πρέσβειρα” του brand Collagen Pro Active! Δυναμική, εύστροφη και πολύπλευρη, ανήκει στη νέα γενιά της πολιτικής σκηνής της χώρας.

Έλλη, σπούδασες αρχαιολογία, εργάζεσαι στο χώρο της μόδας, αναμετρήθηκες ως υποψήφια στις περιφερειακές εκλογές. Ποιο όμως από τα τρία σε κερδίζει;
Η μεγάλη μου αγάπη είναι η αρχαιολογία γι’ αυτό και επιλέγω σχεδόν κάθε καλοκαίρι να συμμετέχω εθελοντικά σε ανασκαφές, χωρίς όμως να σημαίνει αυτό πως δεν μου αρέσει και ο χώρος της μόδας της τηλεόρασης αλλά και της πολιτικής φυσικά!

«Πρέσβειρα» του επιτυχημένου brand Collagen Pro Active.
Είμαι πολύ χαρούμενη που είμαι πρέσβειρα ενός τόσο επιτυχημένου brand. Η σχέση μου με το Collagen Pro Active ξεκίνησε πρίν 3 χρόνια όταν μου το σύστησε μία φίλη μου που είδε τρομερή διαφορά και έτσι είπα να το δοκιμάσω και εγώ.
Δεν σου κρύβω πως ήμουν άκρως επιφυλακτική γιατί παλαιότερα είχα δοκιμάσει ένα άλλο από ψάρι με υαλουρονικό οξύ και είχα απογοητευτεί. Πόσο λάθος έκανα! Σταμάτησαν να πονάνε οι αρθρώσεις μου, δυνάμωσαν τα νύχια μου, τα μαλλιά μου και το πρόσωπό μου που πλέον δείχνει καλύτερο από ποτέ! Άσε που έχω και την διπλάσια ενέργεια!

Έγινε πολύ ντόρος με την δήλωσή σου για την ημέρα του Πολυτεχνείου, χαρακτηρίστηκες από τα μέσα ως «Το μοντέλο-αρνητής» των νεκρών του Πολυτεχνείου».
Δυστυχώς παρερμηνεύτηκαν οι δηλώσεις μου με άθλιο τρόπο, πιστεύω στην δημοκρατία και τιμώ και σέβομαι απεριόριστα κάθε νεκρό και τραυματία που αγωνίστηκε για την εδραίωση της δημοκρατίας στην χώρα μας. Αυτό που ήθελα να καταδικάσω είναι τον μύθο που έχει δημιουργηθεί γύρω από το Πολυτεχνείο. Δεν είναι δυνατό η Αριστερά να καπηλεύεται όλα τα γεγονότα του Πολυτεχνείου, ενώ είναι γνωστό ότι άνθρωποι με πολύ διαφορετικές κομματικές πεποιθήσεις υπήρξαν μαχητές για την ελευθερία και την δημοκρατία. Τέλος μην ξεχνάμε ότι η γενιά του Πολυτεχνείου είναι αυτή που έχει την κυριότερη ευθύνη για όλα αυτά τα στραβά που βιώνουμε σήμερα. Κατάστρεψε τόσο την δική μου γενιά όσο και τις τρεις επόμενες. Αυτό μόνο ήθελα να πω και τίποτα παραπάνω.
Ειλικρινά λυπάμαι που πήρε τόσο έκταση το θέμα γιατί οι θέσεις αυτές που ανέπτυξα είναι γνωστές σε όλους και έχουν ειπωθεί και από εκπροσώπους της Αριστεράς, όπως ο αείμνηστος Βασίλης Ραφαηλίδης.

Αλληλεγγύη και κοινωνικός ακτιβισμός ως κορυφαία προτεραιότητα στην κοινωνία μας. Τι πιστεύεις;
Η Φιλανθρωπία και ο Κοινωνικός Ακτιβισμός έχουν ως κοινή συνισταμένη την ανθρώπινη ενεργητικότητα που είναι πολύ σημαντική στην σημερινή μας κοινωνία, τον εθελοντισμό, την προσφορά και την αλληλεγγύη, οι άνθρωποι γύρω μας τα έχουν ανάγκη, όσο περισσότερο προσφέρουμε στον διπλανό μας, τόσο καλύτερη γίνεται η κοινωνία μας.

Σε μια εποχή που απαξιώνεται η πολιτική, εσύ αποφάσισες να ασχοληθείς με τα κοινά…
Ακριβώς γι’ αυτό τώρα όλοι πρέπει να συμμετέχουμε, να δώσουμε το καλύτερο από τον εαυτό μας, να σηκωθούμε επιτέλους από τους καναπέδες για να καταφέρουμε με δράσεις, να κάνουμε τα όνειρά μας για αλλαγή της Ελλάδας προς το καλύτερο, πραγματικότητα. Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να ευχαριστήσω παρά πολύ τον κόσμο γιατί στην κάθοδό μου στην πολιτική με στήριξε και με τίμησε σε πολύ μεγάλο βαθμό ως υποψήφια περιφερειακή σύμβουλο με τον κύριο Κουμουτσάκο.

Ομορφιά, πολιτική, επιστήμες. Βλέπουμε τα τελευταία χρόνια στα έδρανα της Βουλής αλλά και γενικότερα, γυναίκες καλλονές. Πιστεύεις ότι έχει σπάσει το στερεότυπο ότι η όμορφη γυναίκα δεν είναι έξυπνη;
Σε αρκετό κόσμο ευτυχώς ναι! Τώρα φυσικά υπάρχουν και οι οπισθοδρομικοί ή ακόμα χειρότερα οι δήθεν προοδευτικοί (αυτοί είναι οι χειρότεροι!), που η λάθος αυτή πεποίθηση βρίσκει πρόσφορο έδαφος. Αλλά δε με απασχολεί καθόλου αυτό! Ο κόσμος αλλάζει κι εμείς κοιτάμε μπροστά με αισιοδοξία.

Είναι η ομορφιά εσωτερική κατάσταση; Υπάρχουν «μυστικά»;
Είναι κυρίως εσωτερική, πολύ λιγότερο εξωτερική, πίστεψέ με. Ναι υπάρχουν: Πρέπει να έχουμε πάντα δίπλα μας ανθρώπους με θετική ενέργεια, να αποζητάμε φίλους που μας λένε τις αλήθειες που μας κάνουν καλύτερους, ακόμα και αν μας στεναχωρούν και πάνω από όλα να αισθανόμαστε καλά με τον εαυτό μας από μόνοι μας.
Να μην περιμένουμε κανέναν να έρθει για να μας κάνει να νιώσουμε καλά!
Η ομορφιά είναι πρώτα μέσα μας!

Έχεις κάποια γυναίκα ως πρότυπο; Σε έχει επηρρεάσει κάποια προσωπικότητα που θαυμάζεις;
Έχω ως πρότυπο την Μάργκαρετ Θάτσερ και από μικρή είχα ως ινδάλματα προσωπικότητες όπως ο Τόμας Τζέφερσον, ο Ούλοφ Πάλμε και βέβαια ο εθνάρχης Κωνσταντίνος Καραμανλής. Ο καθένας με έχει επηρεάσει σε ένα κομμάτι της προσωπικότητάς μου.

Οικογένεια ή καριέρα;
Σαφέστατα πρώτα για μένα έρχεται η οικογένεια και μετά η καριέρα. Ιδανικά θα ήθελα στο μέλλον να τα συνδυάσω και τα δύο με άψογο τρόπο!

Εθελοντισμός;
Είναι πολύ σημαντική η έννοια του εθελοντισμού που συνδέεται άμεσα με την αλληλεγγύη και την ανιδιοτελή προσφορά. Πρέπει όλοι να προσφέρουμε και να συμμετέχουμε σε εθελοντικές δράσεις.

Πώς ονειρεύεσαι το μέλλον;
Αισιόδοξα, με κοινωνική ειρήνη, και με μια ευτυχισμένη, όμορφη οικογένεια.

Αγαπημένη έκφραση;
Carpe diem.

Είσαι μόνη αυτό τον καιρό;
Παρακαλώ πολύ να με καταλάβετε, δεν θέλω να απαντήσω για την προσωπική μου ζωή, αυτό που μπορώ να σας πω είναι ότι είμαι πολύ καλά (μας λέει χαμογελώντας).

Μπορείς να μας ποιος τύπος άνδρα σε ελκύει;
Σε ένα άνδρα δεν κοιτάω πολύ την εξωτερική του εμφάνιση, σίγουρα δεν θέλω να είναι ωραιοπαθής ή νάρκισσος γιατί αυτοί οι άνδρες αγαπάνε μόνο τον εαυτό τους. Θέλω ο άνδρας που είναι δίπλα μου να διαθέτει απαραίτητα χιούμορ και να με κάνει να γελάω, να τον θαυμάζω, να θέλει να είναι πρώτος σε αυτό που κάνει, να μην είναι μίζερος, να είναι ευγενικός και να μπορεί να μεταδώσει το αίσθημα της ασφάλειας σε μια γυναίκα.

Έλλη σ’ ευχαριστούμε και σου ευχόμαστε να είσαι πάντα μπροστά και να διακρίνεσαι σε ό,τι κάνεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου