COVERS

COVERS

ΑΝΟΙΞΗ 2015

ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ 2015

Αγαπητοί φίλοι και φίλες,
Με μια διάθεση να με συνεπαίρνει να γυρίσω πίσω στο παρελθόν και να θυμηθώ, ακούω την λέξη «λιτότητα» που πάντα ηχούσε περίεργα μέσα στο μυαλό μου, μιας και δεν μπορούσα να κατανοήσω τον «λιτό βίο» τον οποίο ζητούσαν οι πολιτικοί, σατίριζαν οι ηθοποιοί και μας το θύμιζε πάντα αστειευόμενος και ποτέ στα σοβαρά ο πατέρας στο σπίτι.
Από παιδάκι στη δεκαετία του ’80 η «λιτότητα» ήταν το hit της χρονιάς. Μια λέξη-φάντασμα που επιβίωνε μέσα στο χρόνο. Η «λιτότητα» κάνει φανερή την παρουσία της και μας επιβάλλεται πλέον με «μνημόνια» που δεν είναι τίποτε άλλο από τις ενυπόγραφες υποσχέσεις ότι οι Έλληνες θα μάθουμε να ζούμε με τα λίγα ή και με το τίποτα αν χρειαστεί.
Οικονομικός επαναπροσδιορισμός, λένε εκείνοι. Ατομικός επαναπροσδιορισμός, λέω εγώ. Κατά τη διάρκεια της ζωής μας, το άτομο που συναναστρεφόμαστε περισσότερο, δεν είναι άλλο από τον ίδιο μας τον εαυτό. Πρόκειται για μία πραγματικότητα τόσο αυτονόητη και κάνουμε σαν να μην το ξέρουμε. Η Αυτογνωσία είναι το κλειδί! Πρόκειται για μία διαδικασία απελευθέρωσης από μία θυματοποιημένη στάση ζωής προς μία περισσότερο ενεργητική και συγχρόνως ευεργετική τόσο για εμάς όσο και για τους άλλους.
Η ευτυχία δεν ήρθε ούτε χθες με τα πολλά λεφτά αλλά ούτε και σήμερα με τα λίγα. Αποδείχθηκε ότι η ευτυχία μας και η αξία μας ως άνθρωποι, δεν εξαρτώνται από το νούμερο που έχουμε στον τραπεζικό μας λογαριασμό. H ευτυχία οφείλεται αποκλειστικά στην αυτογνωσία μας και στην ψυχική μας ισορροπία. Τότε και μόνο, πορευόμαστε προς την αλλαγή που προϋποθέτει αγάπη για τον εαυτό μας και αυτοσεβασμό. Τότε επιλέγουμε να κάνουμε αυτά για τα οποία έχουμε τις κατάλληλες ικανότητες και βρίσκουμε ικανοποίηση χωρίς φόβο και ανασφάλεια. Σήμερα, περισσότερο από άλλοτε, καλούμαστε να επαναπροσδιορίσουμε τον εαυτό μας στο περιβάλλον που ζούμε και να επαναξιολογήσουμε τις σχέσεις μας. Όταν το συνειδητοποιήσουμε, θα είμαστε σε θέση να αποδεχτούμε τον εαυτό μας χωρίς προσποιήσεις. Όσο για το «λιτό βίο», καλύτερα αυτός, παρά ο «βίος αβίωτος»!

Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2014

Τα Βόρεια Προάστια υποδέχονται το Volta




Αγαπητέ Αναγνώστη,
Με πολύ μεγάλη χαρά υποδεχόμαστε την νέα έκδοση του περιοδικού «VOLTA», το οποίο είναι αφιερωμένο στην Κηφισιά.
Πρόκειται για μία πολύ αξιόλογη προσπάθεια, της εκδότριας Φωτεινής Ανδρουλάκη, η οποία σκοπό έχει, να αναδείξει την πόλη της Κηφισιάς και να επαναφέρει την παλιά της αίγλη.
Να παρουσιάσει της ομορφιές της πόλης μας, με τους καταπράσινους δρόμους της, τα υπέροχα πάρκα της, τα μοναδικά αρχοντικά σπίτια της, αλλά ακόμα και την εξαιρετική αγορά της, για μοναδικά ψώνια και διασκέδαση.
Η Κηφισιά διαθέτει όλες τις προϋποθέσεις, για να χαρακτηριστεί ως ιδανικός προορισμός για τους επισκέπτες από το Λεκανοπέδιο της Αττικής, αλλά και τους ξένους επισκέπτες.
Έχει πολύ εύκολη πρόσβαση με τον ηλεκτρικό και τα λεωφορεία, έχει άνετους και προσιτούς χώρους στάθμευσης, διαθέτει εξαιρετικά ξενοδοχεία, έχει μια από τις καλύτερες εμπορικές αγορές, με προϊόντα για όλα τα βαλάντια, καταπληκτικά εστιατόρια και café, καθώς επίσης και ένα από το καλύτερα μουσεία του κόσμου, που αφορά το περιβάλλον.
Ο Εμπορικός Σύλλογος Κηφισιάς, αρωγός σε κάθε προσπάθεια, που έχει ως σκοπό την ανάδειξη της πόλης μας, είναι εδώ για να στηρίξει και αυτή τη προσπάθεια.
Στόχος μας είναι, μέσα από την ιδιωτική πρωτοβουλία, να φέρουμε κοντά τους επιχειρηματίες της Κηφισιάς, σε μία δυναμική και πρωτοπόρα προσπάθεια, για την δημιουργία του πρώτου «OPEN MALL» στην Αττική.
Να λειτουργεί δηλαδή η τοπική αγορά, σαν ένα ενιαίο εμπορικό κέντρο. Ένα «OPEN MALL», που θα διαφημίζει συνολικά τα καταστήματα της Κηφισιάς και θα προωθεί συνολικά, μέσα από κοινές ενέργειες τις επιχειρήσεις μέλη του.
Στις δύσκολες οικονομικά εποχές που ζούμε, με τους Έλληνες να αναγκάζονται να πληρώνουν τα λάθη των Κυβερνήσεων των τελευταίων 35 ετών, ο μοναδικός τρόπος για να βγούμε από την κρίση είναι, να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, να διατηρήσουμε τις αρχές μας και τις ηθικές μας αξίες, και με την βοήθεια του Θεού, να ξανακτίσουμε την Ελλάδα. Να επαναφέρουμε την αισιοδοξία στους μεγάλους και το χαμόγελο στα παιδιά.
Εμείς στην Κηφισιά, είμαστε πολύ τυχεροί, γιατί έχουμε μία Δημοτική Αρχή, η οποία με τον νεοεκλεγή Δήμαρχό της, δείχνουν να έχουν όρεξη και διάθεση να προσφέρουν στον πολίτη. Θεωρούμε ότι θα έχουμε στενή συνεργασία, γιατί ο σκοπός είναι κοινός.
Η πρόοδος και ευημερία της πόλης μας, με σεβασμό στον συμπολίτη μας, και η υγιής οικονομική ανάπτυξη με σεβασμό στον επιχειρηματία της πόλης μας.

Ευανάγνωστο λοιπόν το νέο περιοδικό και καλές αγορές!

Φιλικά,
Μάρκος Πανέττας
Πρόεδρος Εμπορικού
Συλλόγου Κηφισιάς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου